ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Αλλαγές στον κωδικό 6 των sms προανήγγειλε η Αρ. Πελώνη - Τι αναμένεται να αλλάξει

Για κατάχρηση του συγκεκριμένου κωδικού μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Υπό εξέταση βρίσκονται οι αλλαγές στο sms κωδικού 6, δήλωσε σε συνέντευξή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη, τονίζοντας ότι...

σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει κατάχρηση του συγκεκριμένου μέτρου. Συγκεκριμένα, εξετάζεται οι μετακινήσεις με τη χρήση του κωδικού αυτού να γίνονται μόνο με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Η κ. Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό, οπότε το lockdown αναγκαστικά κινείται προς τα μέσα Μαρτίου, ενώ επεσήμανε πως  αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών που συνεδριάζουν σήμερα για τις αλλαγές στα ωράρια και τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων. Τόνισε επίσης, ότι προτεραιότητα είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει σταδιακά να επαναλειτουργήσει η οικονομία από τον Απρίλιο και μετά».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφέρθηκε και στην πορεία των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι από την άνοιξη και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο θα βρισκόμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση. Όσον αφορά την τσικνοπέμπτη, είπε ότι  θα πρέπει να μείνουμε με την κοντινή «κοινωνική μας φούσκα», ενώ έκανε έκκληση για ακόμη μια φορά στους πολίτες για λίγη υπομονή και σωστή τήρηση των μέτρων.

Η κ. Πελώνη σχολίασε και τις  πορείες που οργανώνονται τις  τελευταίες ημέρες, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι ανεύθυνες. Παράλληλα, για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα,  δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν τον αναγκάζει να συνεχίσει την απεργία πείνας, ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα για να επιλύσει το πρόβλημά του.  Επίσης, αναφερόμενη στις δηλώσεις του κ. Δρίτσα για το θέμα, είπε πως «το ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη είναι αδιανόητο και προσβλητικό και με την σιωπή του ο κ. Τσίπρας είναι σαν να το αποδέχεται».

Ποιες αλλαγές εξετάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές που φέρεται να εξετάζονται από τους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση, θα αφορούν τη χρήση του κωδικού 6 στα sms, η μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, ο πλημμελής ή και ανύπαρκτος έλεγχος από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς και οι συχνές διαδημοτικές μετακινήσεις.

Ειδικότερα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον κωδικό 6 στα sms, εξετάζεται η απαγόρευση της διαδημοτικής μετακίνησης με σκοπό τη σωματική άσκηση και όσοι θέλουν να αθληθούν θα πρέπει να περιορίζονται κοντά στην κατοικία τους. Μάλιστα η κυβέρνηση φέρεται να θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να περιοριστεί η ευρεία χρήση του κωδικού 6 στο SMS 13033 για βόλτα, για καφέ και η συχνή επανάληψη εντός της ημέρας.

Επίσης, αναμένεται να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στους ελέγχους από τους αρμόδιους μηχανισμούς, τόσο στις μετακινήσεις όσο και σε χώρους εργασίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο κυβερνητικό σχέδιο είναι «lockdown μέσα στο lockdown»

«Lockdown μέσα στο lockdown. Αυτό είναι το μόνο κυβερνητικό σχέδιο. Περιοριστικά μέτρα χωρίς την απαραίτητη οικονομική στήριξη όσων πλήττονται», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αρνείται να ακούσει τη φωνή των ανθρώπων της πρώτης γραμμής που συνεχώς φωνάζουν για συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η αποτυχία έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ

«Χρειάστηκε να περάσει μια μέρα από τις προσβλητικές για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους και ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος δηλώσεις του κ. Δρίτσα, προκειμένου να υπάρξει κάποια ανακοίνωση», τονίζει η ΝΔ σε δική της ανακοίνωση σχολιάζοντας την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει, ο κ. Τσίπρας έχει πάθει αφωνία και εξακολουθεί να καλεί την πολιτεία να επιφυλάξει ειδική μεταχείριση στον Δ. Κουφοντίνα. «Την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες- εν μέσω πανδημίας μάλιστα- κι όλοι θυμούνται τις ειδικές συνθήκες κράτησης σε αγροτικές φυλακές για τον πολυισοβίτη επί διακυβέρνησης Τσίπρα. Η δήλωση του κ. Δρίτσα δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι συνέχεια όλων των παραπάνω», προσθέτει η ΝΔ.

ΚΙΝΑΛ: Εκτός ελέγχου το τρίτο κύμα της πανδημίας

Σε δήλωσή της για το θέμα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, ανέφερε:

Το τρίτο  κύμα της πανδημίας βρίσκεται πια εκτός ελέγχου. Η πολιτική της Κυβέρνησης για lockdown ακορντεόν αποδείχθηκε καταστροφική. Για την υγεία, την οικονομία, τους εργαζόμενους. Δεν φρόντισαν να ενισχύσουν το ΕΣΥ και τώρα τα Νοσοκομεία έφτασαν στα όρια τους.

Επιμένουν σε λύσεις -μπαλώματα, την ώρα που έπρεπε να έχουν επιτάξει κρεβάτια ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές, όπως έχουμε ζητήσει.

Δεν αρκούν και δεν πείθουν τους πολίτες οι αυτοσχεδιασμοί και τα ημίμετρα του πανικού. Ο δρόμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα είναι μεγάλος και δύσκολος. Με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη.

Χρειάζεται Εθνικό σχέδιο, αποτελεσματικό. Με στοχευμένα μέτρα για την υγεία, την κοινωνία, τις επιχειρήσεις.

Έχω ζητήσει εδώ και ένα μήνα να γίνει η σχετική συζήτηση στη Βουλή. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Η κυβέρνηση κωφεύει, το κόστος το πληρώνουν οι πολίτες.

Ελληνική Λύση: «Προϋπόθεση για ένα 'έξυπνο lockdown' είναι να σχεδιαστεί από έξυπνους ανθρώπους»

Σε δική της ανακοίνωση η Ελληνική Λύση αναφέρει:  Βασική προϋπόθεση για ένα «έξυπνο lockdown» είναι να σχεδιαστεί από έξυπνους ανθρώπους. Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι διαθέτει ανθρώπους που όχι μόνον δεν διαθέτουν την ανάλογη εξυπνάδα, αλλά στερούνται και της στοιχειώδους λογικής. Δυστυχώς παίζουν με την νοημοσύνη και τις ζωές όλων των Ελλήνων.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: