ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: «Σε πανικό η κυβέρνηση, εκτός τόπου και χρόνου οι χειρισμοί της»

«Η υπόθεση Κουφοντίνα, είναι ζήτημα εφαρμογής του νόμου και ισχύος του κράτους δικαίου», δήλωσε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην...  εκπομπή «Παρεμβάσεις», του Blue Sky και στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη, Νίκο Ελευθερόγλου και Γιώργο Καραμέρο, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι υπάρχουν και άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα, που απασχολούν την κοινή γνώμη, όπως είναι η κρίση της πανδημίας, η προκαλούμενη οικονομική κρίση και τα εθνικά ζητήματα.

Ο κ. Κουρουμπλής ερωτηθείς για τις σχετικές δηλώσεις Δρίτσα, αρνήθηκε να μπει σε λογική «δικαστηρίου». Είπε ότι τη γραμμή του κόμματος πάντα την εκφράζει ο αρχηγός και τόνισε ότι από τη στιγμή που έγινε διορθωτική δήλωση δεν υπάρχει πρόβλημα. Σημείωσε όμως ότι «δεν είναι σωστό να πεθάνει ένας απεργός πείνας και να εισπράξει η χώρα μία διεθνή κατακραυγή. Άλλωστε η Δημοκρατία, που είναι το καλύτερο πολίτευμα στον κόσμο, δεν πυροβολεί ούτε εκδικείται. Κατανοώ τον πόνο των ανθρώπων που έχουν θύματα από τη δράση του Κουφοντίνα, έναν πόνο που δυστυχώς δεν θα πάψει ποτέ. Αλλά και η συντεταγμένη πολιτεία θα πρέπει να επιδείξει μια ψυχραιμία.»

Σχολιάζοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην πανδημία δήλωσε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό, με τις επιλογές της να αποδεικνύονται εκτός τόπου και χρόνου. Ενοχοποιεί το λιανεμπόριο και όχι τη συσσώρευση ατόμων στις δημόσιες συγκοινωνίες ή στα εμβολιαστικά κέντρα που δημιούργησε στα νοσοκομεία, αντί να ανοίξει τα κλειστά γυμναστήρια για να αποφύγει το συνωστισμό σε μικρούς χώρους. Από την πρώτη στιγμή είχα τονίσει, σε αυτή εδώ την εκπομπή, ότι όφειλε η κυβέρνηση να ανοίξει τα νοσοκομεία λοιμωδών νόσων και να τα κάνει αποκλειστικά νοσοκομεία covid. Έπρεπε να αποσυμφορήσει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας να φύγουν από τις μεγάλες αυτές πόλεις και από τα μικρά διαμερίσματα, οι υγιείς άνθρωποι που δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους και να πάνε στα εξοχικά τους. Κλείνει τα σούπερ μάρκετ στις 5.30 μμ και ο κόσμος συνωστίζεται εκεί τις άλλες ώρες, για να προλάβει να ψωνίσει.»

Και ο κ. Κουρουμπλής κατέληξε: «Στη Γαλλία το 30% των διασωληνωμένων ασθενών με covid είναι σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Εδώ είναι ακατανόητη η προστασία που προσφέρει η κυβέρνηση στις ιδιωτικές κλινικές, κρατώντας τους ασθενείς με covid αποκλειστικά στα δημόσια νοσοκομεία. Αναγκάζει έτσι ασθενείς με άλλες ,πολύ σοβαρές ασθένειες, να καταφεύγουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία και να πληρώνουν, αν έχουν χρήματα. Μην ενοχοποιούμε τα πάρκα και τις παραλίες, γιατί οι άνθρωποι πρέπει να εκτονωθούν από τον ακατανόητο εγκλεισμό στα σπίτια, στις 6 το απόγευμα, όταν οι Έλληνες είμαστε ο δεύτερος Λαός στην Ευρώπη ως προς την τήρηση των μέτρων σε αυτό το lockdown.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: