ΣΙΝΕ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Δυναμικό ξεκίνημα από τον Θάνο Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας Θάνο Πλεύρη

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες από την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και την τοποθέτηση του κ. Θάνου Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας και ο 44χρονος πολιτικός έδωσε από το ξεκίνημα... ένα σαφές στίγμα των προθέσεων του: σκληρή δουλειά, λίγα λόγια και περισσότερη ουσία.

Ο νέος υπουργός έχει μπροστά του ένα δύσκολο έργο σε μία περίοδο γεμάτη προκλήσεις με την πανδημία ακόμη να αποτελεί μια υγειονομική βόμβα και τους πολίτες να έχουν κουραστεί από τις πολλαπλές αναταράξεις των τελευταίων είκοσι περίπου μηνών.

Καλείται σε μια συγκυρία που η χώρα κάνει ένα μεγάλο άλμα προς την κανονικότητα, να διαχειριστεί το μείζον θέμα της αύξησης της συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, τη στήριξη των δομών υγείας σε ολόκληρη τη χώρα και την τόνωση του ηθικού του ιατρικού προσωπικού που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό σε δύσκολες μάχες με πραγματικά αντίξοες συνθήκες.

Παράλληλα χρειάζεται να δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση λαθών και παραλείψεων από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, στέλνοντας ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι το σύστημα υγείας στην Ελλάδα κάνει εντυπωσιακά άλματα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα ευρωπαϊκά μοντέλα.

Ο ίδιος έχει αποδείξει ότι ξέρει να αγωνίζεται στο πεδίο της μάχης και να βγαίνει νικητής και σ΄ αυτή την δύσκολη ομολογουμένως αποστολή που του ανέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να φανεί άξιος της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, όπως αναφέρουν συχνοί συνομιλητές του.

Είναι σαφές ότι το χαρτοφυλάκιο της Υγείας περνά σε μία νέα εποχή με όραμα και αποφασιστικότητα, με σχέδιο και σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο που έχει δώσει ήδη πολλά και αναμένει να λάβει περισσότερα από μια διοίκηση που φιλοδοξεί να μετατρέψει τη χώρα σε μια σύγχρονη, βιώσιμη και ανθεκτική περίπτωση όπως δηλαδή πραγματικά της αρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: