ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Γνωρίζουμε το Στέργιο από τον Αγρό της Πίνδου!

Ο Στέργιος μας περιγράφει τις δυσκολίες όταν αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειάς του, αλλά και τον τρόπο που τις ξεπέρασε! 

Ας τον γνωρίσουμε….

Πες μας λίγα λόγια για εσένα; Πώς ξεκίνησες; Πώς σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς με το τρόφιμο;
Θέλοντας να συνεχίσω την παράδοση της οικογένειας Τσιαρσιώτη, η οποία καλλιεργεί σιτηρά και όσπρια από το 1989, πήρα τη μεγάλη απόφαση. Με την ενασχόληση μου με τα χωράφια, γεννήθηκε και η ιδέα για τυποποίηση και μεταποίηση με σκοπό να αναδείξουμε την ποιότητα των προϊόντων μας. Το 2013 προχωρήσαμε στην πιστοποίηση των βιολογικών καλλιεργειών μας.



Πες μας λίγα λόγια για το brand. Τι πρεσβεύει; Με τι σκοπό το δημιούργησες;
Θέλοντας να δώσουμε έμφαση στην τοποθεσία που γίνονται οι ποιοτικές μας καλλιέργειες, γεννήθηκε και το λογότυπό μας και έτσι όταν το 2015 κατασκευάστηκαν οι νέες μας εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπει το ISO 22000:2005 στο 7ο χλμ. Γρεβενών – Μικ. Σειρηνίου, η εταιρεία πήρε το όνομα «Αγρός της Πίνδου».

Πώς ξεκίνησες; Τι δυσκολίες αντιμετώπισες;
Η βασική ιδέα ήταν να συνεχίσουμε την παράδοση της οικογένειας Τσιαρσιώτη. Η δυσκολία ήταν στην αρχή που θα έπρεπε να μπούμε στις αγορές.

Μίλησέ μας για τα προϊόντα σου. Τι τα κάνει διαφορετικά;
Τα σταροχώραφα μας βρίσκονται στους πρόποδες της Πίνδου, στο νομό Γρεβενών της Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα στα διάκενα των δρυοδασών και σε συνδυασμό με το μικροκλίμα που επικρατεί, παράγουν όσπρια και σιτηρά ανώτερης ποιότητας.
Όλα τα προϊόντα μας είναι καθαρά ελληνικής προέλευσης. Τιμάμε και σεβόμαστε τους Έλληνες αγρότες. Η πρώτη ύλη θα μεταποιηθεί στις εγκαταστάσεις μας. Οπότε είμαστε 100% σίγουροι για την ποιότητα του αποτελέσματος.




Πες μας για τις πρώτες ύλες;
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει όλα τα προϊόντα μας είναι ελληνικής προέλευσης. Όλες οι πρώτες ύλες θα περάσουν πρώτα από τους κατάλληλους αυστηρούς ελέγχους για την ποιότητά τους. Μετά στις εγκαταστάσεις μας θα μεταποιηθούν καταλλήλως ώστε να γίνει η παραγωγή των τοπικών, αγνών και ελληνικών προϊόντων μας.

Στις αρχές του 2021 προχωρήσαμε και στην υλοποίηση ενός νέου στόχου μας. Πρόκειται για την καινοτόμα πρωτοβουλία μας, η οποία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιεί βιολογική καλλιέργεια μανιταριών με προσομοίωση των πραγματικών εξωτερικών συνθηκών περιβάλλοντος, στις οποίες αναπτύσσονται τα άγρια μανιτάρια. Με πρώτη ύλη τα μανιτάρια αυτά παράγουμε μανιταροπροϊόντα, ζυμαρικά, αποξηραμένα, τουρσί, σαλάτες.



Υπάρχουν κάποια προϊόντα σου που ξεχωρίζεις;
Ξεχωρίζουμε τα όσπρια και ιδιαίτερα τα ρεβίθια. Κάθε φορά που προχωράμε στις απαραίτητες αναλύσεις επιβεβαιωνόμαστε για την ποιότητά τους.





Δώσε μας μερικές προτάσεις για τα προϊόντα σου (τρόποι χρήσης εκτός από τα κλασικά, συμβουλές ή συνταγές κ.α.)
Ιδέες, συμβουλές και συνταγές άπειρες. Αρκεί να υπάρχει φαντασία, μεράκι και αγάπη για μία ισορροπημένη παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή. Σαλάτες με όσπρια, παρασκευές με άλευρα σιτηρών οσπρίων, παραδοσιακά ζυμαρικά, πρωινά γεμάτα ενέργεια…



Οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση;
Όταν υπάρχει υπομονή, επιμονή και μεράκι όλοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στην κρίση.

Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Κίνηση Wise Greece;
Υποστηρίζουμε την κίνηση Wise Greece γιατί στηρίζουμε τους Έλληνες αγρότες και επιμένουμε στα ελληνικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: