ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30/03 στο Εργατικό κέντρο Γρεβενών συνάντηση αντιπροσωπείας ιατρών του ΓΝ Γρεβενών με εκπροσώπους σωματείων,φορέων και συλλόγων του νομού.

Σκοπός και αντικείμενο συζήτησης ήταν η ενημέρωση και η...

ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης και έλλειψης βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο και οι συνέπειες αυτών, τόσο σε θέματα περίθαλψης, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. 

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι από το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ νομού Γρεβενών, ΕΛΜΕ Γρεβενών, Σύλλογο ιδιωτικών υπαλλήλων Γρεβενών, Σύλλογο Δασκάλων και Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Γρεβενών, Αγροτικό σύλλογο Γρεβενών καθώς και συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων 1ου λυκείου, 1ου δημοτικού σχολείου και 3ου Δημοτικού σχολείου Γρεβενών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, υπήρξε κοινή διαπίστωση για τις συνέπειες και τις κατευθύνσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής πάνω στο ζήτημα των νοσοκομείων και της περίθαλψης γενικότερα, όπως και το δυσοίωνο μέλλον σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Υπήρξε κοινός τόπος ότι μόνος δρόμος για την ακύρωση της υποβάθμισης του νοσοκομείου είναι η διεκδίκηση από τον Γρεβενιώτικο λαό νοσοκομείου πλήρως στελεχωμένου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες περίθαλψης που επιτάσσει η περιοχή εν έτη πλέον 2023 και όχι το πισωγύρισμα δεκαετίες πίσω.

Σε αυτήν την κατεύθυνση όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν τη στήριξη και συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που θα γίνει την Παρασκευή 07/04 στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών, με την πεποίθηση ότι αυτή  μπορεί να λάβει χαρακτήρα συλλαλητηρίου με συμμετοχή όλου του Γρεβενιώτικου λαού απέναντι στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: