ΣΙΝΕ

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

27χρονη πρώην βίγκαν εξομολογείται: «Ήμουν συνέχεια άρρωστη, μου έπεσαν τα μαλλιά. Έφαγα κρέας και σώθηκε η ζωή μου»

Η Kai-Lee Worsley υιοθέτησε μια βίγκαν διατροφή χωρίς ζωικά προϊόντα, τώρα όμως λέει ότι το να τρώει ξανά κρέας της έσωσε τη ζωή. Μετακόμισε από τον Καναδά στη Δυτική Ακτή το 2016. Όμως, έξι μήνες μετά,... άρχισε να αισθάνεται άρρωστη και τα μαλλιά της έπεφταν. Τα νύχια της έγιναν εύθραυστα και με δυσκολία μπορούσε να σταθεί όρθια.
Ήμουν εξαιρετικά κουρασμένη όλη την ώρα. Δεν μπορούσα να κάνω συνεκτικές σκέψεις»

«Ήμουν εξαιρετικά κουρασμένη όλη την ώρα. Δεν μπορούσα να κάνω συνεκτικές σκέψεις», δήλωσε στο South West News Service. «Απλώς ξάπλωνα στο κρεβάτι πολλές φορές την εβδομάδα και θα περνούσα όλη την ημέρα στο κρεβάτι αν μπορούσα».

Παρόλα αυτά, η Worsley συνέχισε τη vegan διατροφή μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Όταν όμως τα συμπτώματά της δεν υποχώρησαν, επέστρεψε στην κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

Ενώ οι δίαιτες που βασίζονται σε φυτικά προϊόντα έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία -έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν το σωματικό βάρος, μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων- για κάποιους, η αποφυγή των ζωικών προϊόντων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία, όπως σημειώνει η New York Post σε δημοσίευμά της.

Η απώλεια μαλλιών, τα αδύναμα οστά, τα δερματικά εξανθήματα και η αναιμία είναι μερικά από τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει οι άνθρωποι που αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα, σύμφωνα με έρευνα του Mid America Heart Institute του Saint Luke’s στο Μιζούρι.

«Εάν έχετε μια αυστηρή χορτοφαγική διατροφή, είναι πολύ δύσκολο να συμπληρώσετε αρκετά από όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες που χρειάζεστε για να είστε δυνατοί και υγιείς», δήλωσε ο Dr. James O’Keefe, καρδιολόγος στο Saint Luke’s.
«Αν το κάνετε για την υγεία σας, δεν υπάρχει υποκατάστατο για την κατανάλωση φυσικών πλήρων τροφών – είναι καλύτερα να τρώτε υγιεινές ζωικές τροφές που δεν είναι παραψημένες ή/και ιδιαίτερα επεξεργασμένες. Η κατανόηση αυτού του γεγονότος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας».

Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων και λιπαρών κρεάτων μπορεί επίσης να είναι αρνητική για την υγεία ενός ατόμου, σημείωσε.

Ενώ η Worsley διατηρεί σήμερα μια παρόμοια φυτική διατροφή όπως όταν ήταν πλήρως χορτοφάγος, η μπριζόλα έχει τη θέση της στο πιάτο της. «Έχω αντικαταστήσει τα υποκατάστατα κρέατος με το κρέας. Κυριολεκτικά μου έχει σώσει τη ζωή», δήλωσε.

Παρόλα αυτά, είπε ότι αγωνίστηκε ηθικά όταν εγκατέλειψε τη χορτοφαγική της δίαιτα, λέγοντας στο SWNS ότι έβλεπε τον εαυτό της «ως ακτιβιστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: