ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Ο.Χ.Ε. Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης: Εκκίνηση για άλλο ένα σημαντικό εργαλείο Χρηματοδότησης & Επενδύσεων!

Το Γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης, και όλοι οι φορείς στη γεωγραφική περιοχή του, αποκτούν πλέον το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο χρηματοδότησης και επενδύσεων, χάρη στη βούληση της Περιφερειακής Αρχής, η οποία ...ενέταξε την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) του Γεωπάρκου στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα! Το επόμενο διάστημα εκκινεί η διαβούλευση για τους επιμέρους άξονες-δράσεις χρηματοδότησης.

Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε και στη χθεσινή ημερίδα της Π.Ε. Γρεβενών για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) για το Γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης, που οργανώθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την Π.Ε. Γρεβενών, το νέο θεσμικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 αποδίδει ένα ιδανικό εργαλείο ώστε το Γεωπάρκο να αποκτήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση και υποστήριξη προς ανάδειξη του μοναδικού πλούτου του.

Το πλαίσιο της Οργανωμένης Χωρικής Επένδυσης δύναται να επιτρέψει την άντληση πόρων από πολλά και διαφορετικά προγράμματα χρηματοδότησης, τα οποία θα κατευθύνονται απευθείας, ακόμη και από διαφορετικές πηγές, σε επιμέρους επενδύσεις για μελέτες και έργα του Γεωπάρκου.

Μεταξύ πολλών, στο Γεωπάρκο συγκαταλέγονται και τα μοναδικά μνημεία φυσικής κληρονομιάς του Παλαιοντολογικού Μουσείου Μηλιάς, της "Γέννησης της Ευρώπης" στη Δεσκάτη, του Όρλιακα και της Λιθόσφαιρας Μπούρινου.

Με συντονισμένες ενέργειες, σχεδιασμό και προγραμματισμό, η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να αναβαθμίζει συνολικά το πολυποίκιλο προϊόν της Π.Ε. Γρεβενών.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: