ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Κ. Μητσοτάκης: «Ο προϋπολογισμός θα καλύψει στο ακέραιο τις αποζημιώσεις – Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες»

Οι ανακοινώσεις για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι ...η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό όλων των πολιτών που επλήγησαν και σημείωσε ότι η έννοια της επόμενης ημέρας έχει να κάνει με την επούλωση των σοβαρών τραυμάτων που άφησε πίσω της η θεομηνία.

«Το κράτος θα είναι δίπλα τους και θα είναι δίπλα τους γρήγορα έτσι ώστε να μπορέσουν να ξαναμπούν στα σπίτια τους» τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ανοίγει αύριο Δευτέρα η πλατφόρμα κρατικής αρωγής, συμπληρώνοντάς πως το κράτος θα είναι δίπλα τους και θα είναι δίπλα τους γρήγορα έτσι ώστε να μπορέσουν να ξαναμπούν στα σπίτια τους με την απαραίτητη οικονομική στήριξη αρχικά για τις οικοσκευές και σε δεύτερο χρόνο για τις επισκευές.

Και για τους αγρότες ο κρατικός προϋπολογισμός θα είναι εδώ, είπε, και θα καλύψει στο ακέραιο οποιαδήποτε πρόσθετη παροχή χρηματοδότησης που απαιτείται για τον ΕΛΓΑ ώστε να καλύψουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας

Ο πρωθυπουργός το πρωί της Τρίτης θα συναντήσει την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Στρασβούργο, ζητώντας σημαντική οικονομική υποστήριξη.

«Η ελληνική οικονομία είναι σήμερα πιο ισχυρή… έχει τις δυνατότητες σήμερα να ξεπεράσει και μία τέτοια πρωτοφανή κλιματική κρίση, αλλά θα χρειαστούμε και τη συνδρομή της Ευρώπης» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας και εξήγησε ότι ο προϋπολογισμός θα καλύψει στο ακέραιο τις αποζημιώσεις που απαιτούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: