ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Στρατιωτικών: Να γυρίσει πίσω άμεσα η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» (VIDEO)

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στα Προπύλαια, μίλησε ο Νίκος Ντίγκος, πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού σε αποστρατεία, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών.

Η ομιλία του έχει ως εξής:

«Μπορεί να είμαστε νεοσύστατη Ομοσπονδία Αποστράτων Στρατιωτικών αλλά δεν είμαστε παθητικοί, δέκτες όσων μας σερβίρουν.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, όλη η Ελλάδα είναι στο πόδι. Απ΄ άκρη σ΄ άκρη ακούγεται το σύνθημα “Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”. Η προσπάθεια της κυβέρνησης, με το να κλείσει άρον άρον την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, θα μείνει προσπάθεια. Δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα χαμένη. Μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Για τη δικαίωσή τους. Τους την οφείλουμε.

Σήμερα όλη η Ελλάδα απεργεί. Αγωνίζεται. Διεκδικεί. Στέκεται μαχητικά απέναντι στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πιστά υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Της ΝΔ. Του ΣΥΡΙΖΑ. Του ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική που φτωχοποιεί τον λαό μας. Που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, των μονοπωλίων, των ομίλων. Μια πολιτική που από “πράσινη μετάβαση” γίνεται “μαύρος” διάδρομος.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με ευθύνη της κυβέρνησης στέλνονται οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας στρατιωτικοί, τα παιδιά μας, τα παιδιά σας, τα παιδιά του ελληνικού λαού στο “στόμα του λύκου”. Ναι. Στο “στόμα του λύκου”. Με απόφαση της κυβέρνησης απέπλευσε ήδη η φρεγάτα “ΥΔΡΑ”. Εμπλέκει τη χώρα μας και τον λαό της ολοένα και βαθύτερα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ερυθρά Θάλασσα και μέρα με τη μέρα επεκτείνεται. Εμπλέκει τη χώρα μας, όλους εμάς, σε μια πολεμική επιχείρηση όπου καμιά δουλειά δεν έχουμε οι Έλληνες. Καθιστά τη χώρα μας στόχο αντιποίνων. Όλους εμάς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς οι Έλληνες. Ειρήνη θέλουμε. Να ζούνε όλοι οι λαοί ειρηνικά θέλουμε. Να ζει ο Παλαιστινιακός λαός ειρηνικά θέλουμε. Στη γη του. Στην πατρίδα του και όχι σε νησιά-φυλακές. Ξέρουμε οι Έλληνες από προσφυγιά.

Εμείς, ως απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, και οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας ορκιστήκαμε να υπηρετήσουμε το στράτευμα για την άμυνα της χώρας μας, για τη διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Γνωρίζουμε πολύ καλά πού πάει η φρεγάτα και για ποιο λόγο. Ποιος είναι ο λόγος; Αυτός που κυνικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε. Για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου του κόσμου, λέει. Και ο λαός μας; Εμείς; Τι κερδίζουμε εμείς από αυτή την υπεράσπιση; Το γνωρίζετε ήδη. Το ζείτε. Το βιώνετε. Το βιώνουμε. Και εμείς, οι στρατιωτικοί. Ακρίβεια. Ανέχεια. Φτώχεια. Συρρίκνωση δικαιωμάτων. Απώλεια εισοδημάτων και περιουσιών.

Ως στρατιωτικοί έχουμε εμπειρία. Ως λαός έχουμε τη θέληση. Όλοι μαζί. Ο λαός μπορεί να ανατρέψει όλα όσα σχεδιάζονται εις βάρος μας, από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Μπορούμε να υψώσουμε τείχη. Μπορούμε να χτίσουμε τη ζωή μας. Μια ζωή με αξιοπρέπεια και δουλειές με δικαιώματα και μισθούς για τα παιδιά μας. Με μέλλον.

Από αυτό το βήμα, και κλείνοντας, εμείς οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων θέλουμε να φωνάξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας:

– Να γυρίσει πίσω άμεσα η φρεγάτα “ΥΔΡΑ”.

– Να σταματήσει η συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτικών, μέσων και υλικών, σε οποιονδήποτε ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: