ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Αθώωση των «έξι» του Κληματακίου Γρεβενών. Κατέπεσαν οι κατηγορίες του μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ, ο οποίος εξετέθη για μια ακόμη φορά!

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στην Κοζάνη απέδωσε τα δίκαια στους πολύπαθους κατοίκους του Κληματακίου.

Κατέπεσαν οι κατηγορίες του μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ, ο οποίος εξετέθη για...

μια ακόμη φορά!

Ανακτώντας την Ειρήνη και Δικαιοσύνη.

Ο επίλογος σε μια 8ετή δικαστική διαμάχη μεταξύ των κατοίκων του Κληματακίου Γρεβενών και του μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ γράφτηκε σήμερα Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Οι έξι κατηγορούμενοι, εκπρόσωποι των κατοίκων του Κληματακίου, αθωώθηκαν από το ανώτερο δικαστήριο και οι κατηγορίες του μητροπολίτη Δαβίδ «ψευδής καταμήνυση» και «ψευδορκία» εναντίον τους κατέπεσαν παταγωδώς.

Έτσι έκλεισε η αυλαία ενός πολυετούς δικαστικού αγώνα των κατοίκων Κληματακίου και του μητροπολίτη Γρεβενών, που αφορούσε την επίμονη, συνεπή και αδιάλειπτη προσπάθεια των κατοίκων του χωριού να επανακτήσουν τα ιερά κειμήλια της εκκλησίας (ασημένιο ιερό ευαγγέλιο, ασημένιο δισκοπότηρο και ασημένιο θυμιατό) του Αγίου Γεωργίου στο Κληματάκι, που έφεραν οι πρόγονοί τους από την Κωνσταντινούπολη και τα οποία ο μητροπολίτης Γρεβενών το 2016 αφαίρεσε εν κρυπτώ και παραβύστω, παράτυπα – παράνομα, από την εν λόγω εκκλησία, παραβαίνοντας έτσι προβλεπόμενες σύννομης διαδικασίες.

Η διαφύλαξη των προαναφερόμενων ιερών κειμηλίων για τους φιλήσυχους, θρησκευόμενους και εργατικούς κατοίκους του Κληματακίου, αποτελούσε και αποτελεί ιερό χρέος μεγίστης σημασίας, γι αυτό και αγωνίστηκαν σύσσωμα, εμπνεόμενοι με σύμπνοια και ομοθυμία και τους οποίους εκπροσώπησαν οι έξι μέχρι σήμερα αγωνιστές κατηγορούμενοι.

Με την απόφαση του δικαστηρίου διέλαμψε όχι μόνο η αλήθεια και το δίκαιο, αλλά και επανήλθε η ηρεμία, η αγαλλίαση και η ευφροσύνη στους κατοίκους στο αναστατωμένο εδώ και 8 χρόνια χωριό Κληματάκι.

Την αθώωση των «έξι» πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας, με μια αγόρευση τεκμηριωμένη και υψηλών απαιτήσεων νομομάθεια.

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου υπήρξαν και πολλοί κάτοικοι του Κληματακίου, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα με το άκουσμα της απόφασης, αποδεικνύοντας περίτρανα το γεγονός πως τιμούν τους έξι αγωνιστές συγχωριανούς τους, τιμούν την παράδοση και την πίστη τους, τα ιερά και όσια.

Όσο για τον μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ, ένα μόνο φτάνει να λεχθεί, πως ο ιερωμένος και μάλιστα ο πνευματικός ποιμενάρχης, διαπνέεται πάντα από συγχώρεση και αγάπη, δεν εκδικείται ποτέ μηδέ και τιμωρεί το ποίμνιό του, καθότι από το 2016 στο Κληματάκι δεν χτυπά πια η καμπάνα της εκκλησιάς, ελλείψει ιερέα… ΓΙΑΤΙ!;

Οι κάτοικοι του Κληματακίου, ποτέ δεν εγκατέλειψαν την πίστη τους στη δική τους αλήθεια και την αξία της δικαιοσύνης. Με ανθρώπινη ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα, αποφάσισαν να αντισταθούν στην αδικία και να αγωνιστούν για τα ιερά τους αντικείμενα. Μέσα από τη διαδικασία του νόμου, βρήκαν το εργαλείο για να διεκδικήσουν το δίκαιό τους.

Η αντίστασή τους έγινε σύμβολο αξιοπρέπειας και αγώνα για κάθε μικρή πληγωμένη φωνή που αντιμετωπίζει την αδικία και αυτό που ξεκίνησε ως μια άνιση μάχη δύναμης μεταξύ του ισχυρού και του αδύναμου, εξελίχθηκε σε μια δοκιμασία δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις