ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ακυρώνονται μαθητικές εκδρομές λόγω Εγνατίας

Ακυρώνονται μαθητικές εκπομπές προς τα Ιωάννινα και άλλες περιοχές της Ηπείρου από την περιοχή της Κοζάνης, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα στην εφημερίδα...

Πρωινός Λόγος της Κοζάνης.

«Σχολεία της Κοζάνης αλλάζουν τον τόπο προορισμού μονοήμερων εκδρομών μετά τις εκφρασμένες ανησυχίες του Περιφερειάρχη Ηπείρου για την σήραγγα Ανηλίου. Γονείς αντέδρασαν έντονα σε προγραμματισμένες εκδρομές προς Ήπειρο μετά και την παρέμβαση του Εισαγγελέα για τα όσα ειπώθηκαν περί επικινδυνότητας στην πρώτη σήραγγα της Κατάρας».

Ακόμη Εγνατία ΑΕ και Υπουργείο σιωπούν…

Έκαναν αυτοψία στην Εγνατία
Αυτοψία στις σήραγγες της Εγνατίας Οδού έκαναν ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και στελέχη της Εγνατίας ΑΕ. Στην Ελλάδα του 2024 η αυτοψία στις σήραγγες φαίνεται ότι παραμένει υπόθεση για… πολιτικούς και για διοικητικούς!

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώθηκε η επίσκεψη, ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Μετσόβου. Είναι άγνωστο τι ακριβώς ειπώθηκε και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως δεν προέκυψαν ιδιαίτερα συμπεράσματα ενώ ενδέχεται να ακολουθήσει και μία αυτοψία από πραγματογνώμονες στις σήραγγες μεταξύ Μετσόβου και Παναγιάς.

Στην επίσκεψη που έγινε στην Εγνατία και στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Μέτσοβο δεν κλήθηκαν τα μέσα ενημέρωσης. Ούτε από το γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών, ούτε από την Περιφέρεια Ηπείρου. Είτε ήθελαν να τα πουν μεταξύ τους, είτε επρόκειτο για παράλειψη, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Ο Υφυπουργός ήρθε, είδε και απήλθε…

Κι αυτό την ώρα που η υπόθεση της Εγνατίας έχει λάβει πολύ σοβαρές διαστάσεις και με πολλές παραμέτρους..

Μία βδομάδα μετά τις αρχικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο Υφυπουργός προτίμησε να κάνει μία επίσκεψη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να αποχωρήσει χωρίς λέξη, όπως αμίλητη παραμένει για το ίδιο διάστημα η διοίκηση της Εγνατίας ΑΕ.

Ο κ. Ταχιάος δε νωρίτερα είχε βρεθεί με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση συζητήθηκε η επίσπευση της διαδικασίας για την παράδοση του οδικού άξονα στον παραχωρησιούχο, δηλαδή την ΤΕΡΝΑ.

Για την κατάσταση του οδικού άξονα δεν αναφέρεται ούτε μία λέξη…

epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: