ΣΙΝΕ

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Χάνει την έδρα ο Ιωάννης Γιάτσιος της ΝΔ, ανακηρύσσεται βουλευτής ο Αθανάσιος Σταυρόπουλος

Η έδρα της Νέας Δημοκρατίας στα Γρεβενά αλλάζει χέρια με απόφαση του Εκλογοδικείου.

Ειδικότερα, από το Εκλογοδικείο έγινε δεκτή τη Δευτέρα η ένσταση του υποψηφίου βουλευτή Γρεβενών της...

ΝΔ Αθανάσιου Σταυρόπουλου (αριστέρα στη φωτογραφία) που στρεφόταν κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος και της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Ιωάννη Γιάτσου. Έτσι, χάνει την έδρα ο κ. Γιάτσος και ανακηρύσσεται βουλευτής ο κ. Σταυρόπουλος.

Η ένσταση βασίστηκε στη σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Ως τέτοια εταιρεία θεωρείται και η ΑΝΚΟ, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. δημιουργήθηκε από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Δημοσίου και των παραγωγικών τάξεων της περιοχής.

Αναβολή οι ενστάσεις κατά Σπαρτιατών

Παράλληλα, το Εκλογοδικείο ανέβαλε την έκδοση αποφάσεων (χωρίς να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία έκδοσής τους) την εξέταση δυο ενστάσεων, που συζητήθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου 2024, καθώς υπάρχει ποινική εκκρεμότητα σε βουλευτές των Σπαρτιατών.

Ειδικότερα, η πρώτη ένσταση η οποία αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση που αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αυραμέας κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

grevenaportal.gr

πηγηπηγη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αποχαιρέτα την τήν καρέκλα που χάνεις.

Γ. Τσ.