Αν και οι κοτομπουκιές της αμερικανικής εταιρείας Beyond Meat έχουν όψη, γεύση και μυρωδιά κοτόπουλου, στην πραγματικότητα δεν προέρχονται από πουλερικά. Αντίθετα, το προϊόν της Beyond Meat, το οποίο έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του σε σουπερμάρκετ στις ΗΠΑ, περιέχει αποκλειστικά
φυτικά συστατικά, όπως σόγια, αρακά, καρότο και αλεύρι. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, είναι το πρώτο πραγματικό υποκατάστατο του κοτόπουλου αφού, ακόμη και ο πιο φανατικός κρεατοφάγος δεν θα καταλάβει πως αυτό που τρώει δεν περιέχει καθόλου λευκό κρέας.
Αν η εταιρεία κατάφερε να μιμηθεί με τέτοια επιτυχία τη γεύση και την οσμή του κοτόπουλου, αυτό οφείλεται στον τρόπο που παρασκευάζει το προϊόν της - ο οποίος αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο του Μιζούρι και η Beyond Meat έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του. Έτσι, αντί για πτηνοτροφείο, το εργοστάσιο της εταιρείας μοιάζει περισσότερο με ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο, όπου τεράστια μηχανήματα αλέθουν τις φυτικές πρώτες ύλες, τις ανακατεύουν, και τις υποβάλλουν σε θερμική επεξεργασία μέχρι το μίγμα να ψυχθεί και να αποκτήσεις τις επιθυμητές ιδιότητες. Στη συνέχεια, ο «χυλός» ψύχεται και παίρνει τη μορφή «κοτομπουκιών».
φυτικά συστατικά, όπως σόγια, αρακά, καρότο και αλεύρι. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, είναι το πρώτο πραγματικό υποκατάστατο του κοτόπουλου αφού, ακόμη και ο πιο φανατικός κρεατοφάγος δεν θα καταλάβει πως αυτό που τρώει δεν περιέχει καθόλου λευκό κρέας.
Αν η εταιρεία κατάφερε να μιμηθεί με τέτοια επιτυχία τη γεύση και την οσμή του κοτόπουλου, αυτό οφείλεται στον τρόπο που παρασκευάζει το προϊόν της - ο οποίος αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο του Μιζούρι και η Beyond Meat έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του. Έτσι, αντί για πτηνοτροφείο, το εργοστάσιο της εταιρείας μοιάζει περισσότερο με ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο, όπου τεράστια μηχανήματα αλέθουν τις φυτικές πρώτες ύλες, τις ανακατεύουν, και τις υποβάλλουν σε θερμική επεξεργασία μέχρι το μίγμα να ψυχθεί και να αποκτήσεις τις επιθυμητές ιδιότητες. Στη συνέχεια, ο «χυλός» ψύχεται και παίρνει τη μορφή «κοτομπουκιών».