Ο κακός καφές είναι μια πολύ παλιά έκφραση που χρησιμοποιούσαν μερικοί λαοί της Ασίας, όταν ήθελαν να αναφερθούν στο «φαρμάκι». Στις μέρες μας ο κακός καφές, δεν είναι απλώς μία πραγματικότητα, αλλά ο κανόνας!!! είναι ένα καθημερινό φαινόμενο με το οποίο οι περισσότεροι συμβιβάζονται από άγνοια. Οι γιατροί δεν διστάζουν να καταδικάζουν το ποτό του καφέ, ενώ άλλοι συνάδελφοι τους, το απαγορεύουν μερικώς θέτοντας όρια για την κατανάλωση του. Δεν μπορούν όμως και οι δυο πλευρές αυτών των γιατρών, να μας εξηγήσουν, πώς μπορεί ένα ποτό, εξαιρετικής θρεπτικής αξίας όπως αναγνωρισμένα είναι ο καφές, να κάνει τόσο πολύ κακό στον ανθρώπινο οργανισμό. Απάντηση σε αυτό, δεν έχει δώσει κανένας γιατρός μέχρι σήμερα.
Η απάντηση βρίσκεται κρυμμένη στα λόγια ενός μεγάλου επιστήμονα και διδασκάλου που αφιέρωσε την ζωή του στον καφέ, τον William H. Ukers, «ένας καλός καφές, όταν ψηθεί προσεκτικά και ζυθοποιηθεί σωστά, θα δημιουργήσει ένα φυσικό ποτό, με τονωτικό αποτέλεσμα, που δεν μπορούν να το ξεπεράσουν οι αντίπαλοί του, (το τσάι και το κακάο). Είναι ένα ποτό, που το 97% των ανθρώπων, το βρίσκουν ακίνδυνο και υγιεινό και σίγουρα ένα καθαρό, ασφαλές και χρήσιμο τονωτικό που παρασκευάζεται από το εργαστήριο της φύσης και είναι από κύριες χαρές της ζωής.» Για να είναι όμως το ποτό του καφέ, κατάλληλο για την δημόσια υγεία, θα πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί η θρεπτική αξία, της πρώτης του ύλης (ποιότητα των κόκκων), καθώς και οι κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται ΠΑΝΤΑ και ανεξάρτητα, του τρόπου παρασκευής.
Η πρώτη ύλη
Η απάντηση βρίσκεται κρυμμένη στα λόγια ενός μεγάλου επιστήμονα και διδασκάλου που αφιέρωσε την ζωή του στον καφέ, τον William H. Ukers, «ένας καλός καφές, όταν ψηθεί προσεκτικά και ζυθοποιηθεί σωστά, θα δημιουργήσει ένα φυσικό ποτό, με τονωτικό αποτέλεσμα, που δεν μπορούν να το ξεπεράσουν οι αντίπαλοί του, (το τσάι και το κακάο). Είναι ένα ποτό, που το 97% των ανθρώπων, το βρίσκουν ακίνδυνο και υγιεινό και σίγουρα ένα καθαρό, ασφαλές και χρήσιμο τονωτικό που παρασκευάζεται από το εργαστήριο της φύσης και είναι από κύριες χαρές της ζωής.» Για να είναι όμως το ποτό του καφέ, κατάλληλο για την δημόσια υγεία, θα πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί η θρεπτική αξία, της πρώτης του ύλης (ποιότητα των κόκκων), καθώς και οι κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται ΠΑΝΤΑ και ανεξάρτητα, του τρόπου παρασκευής.
Η πρώτη ύλη