Πώς φτιάχνω γλυκό τραχανά;
Καθόλου δύσκολο!
Παρακάτω θα δείξουμε βήμα βήμα την παρασκευή του τραχανά, συνταγή που μπορούν να εκτελέσουν τόσο πεπειραμένες όσο και άπειρες νοικοκυρές:
Υλικά για την παρασκευή περίπου 7 κιλών (ενδεικτική ποσότητα) τραχανά:
1. 8 κιλά γίδινο γάλα (μπορεί να γίνει και με πρόβειο ή με αγοραστό φρέσκο πλήρες)
2. 4 κιλά πλιγούρι (ψιλοκομμένο σιτάρι ή αλλιώς μπουλουγούρι από Σούπερ Μάρκετ)
3. 1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
4. 5 κουταλιές της σούπας αλάτι
5. Κόσκινο για τραχανά (Μπορείτε να το πάρετε δανεικό από ένα φίλο ή θα το βρείτε σίγουρα σε μια εμποροπανήγυρη ή σε ένα κατάστημα με είδη κουζίνας)
Εκτέλεση:
Υλικά για την παρασκευή περίπου 7 κιλών (ενδεικτική ποσότητα) τραχανά:
1. 8 κιλά γίδινο γάλα (μπορεί να γίνει και με πρόβειο ή με αγοραστό φρέσκο πλήρες)
2. 4 κιλά πλιγούρι (ψιλοκομμένο σιτάρι ή αλλιώς μπουλουγούρι από Σούπερ Μάρκετ)
3. 1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
4. 5 κουταλιές της σούπας αλάτι
5. Κόσκινο για τραχανά (Μπορείτε να το πάρετε δανεικό από ένα φίλο ή θα το βρείτε σίγουρα σε μια εμποροπανήγυρη ή σε ένα κατάστημα με είδη κουζίνας)
Εκτέλεση:
Βράζουμε το γάλα σε μιά μεγάλη κατσαρόλα (αν δεν έχετε τόσο μεγάλη βάλτε το σε δυο μικρές και...