ΣΙΝΕ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα με το Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κύρκο

Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.jpg
Με το Γενικό  Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κύρκο είχε συνεργασία την Τρίτη 8/2 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Νομό Γρεβενών.
Ο κ. Κύρκος ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή ότι υπέγραψε ήδη τις πρώτες κατανομές χρηματοδότησης των έργων του Ν. Γρεβενών που περιλαμβάνονται στα προγράμματα Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ ΚΑΙ ΠΙΝΔΟΣ. Όπως δήλωσε μάλιστα, η Περιφέρεια έχει να αντιμετωπίσει οφειλές που υπερβαίνουν τα 20 εκατομμύρια Ευρώ σε εργολάβους για έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί, ενώ παράλληλα θα πρέπει να χρηματοδοτήσει και νέα έργα για να τονωθεί η αγορά. Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων ούτως ώστε αφενός να εξοφληθούν σταδιακά οι υποχρεώσεις προς τους εργολάβους και αφετέρου να ξεκινήσουν νέα έργα που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Σε ότι αφορά το Ε.Σ.Π.Α ο κ. Κύρκος ενημέρωσε τον κ. Χαντάβα ότι συνεχίζεται η διαβούλευση μεταξύ των Υπουργείων και των Διαχειριστικών Αρχών ενόψει της κατάθεσης του Νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του. Ένας από τους στόχους του Νομοσχεδίου είναι η αποκέντρωση των αποφάσεων ούτως ώστε το Ε.Σ.Π.Α να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης για την περιφέρεια και όχι μόνο για το κέντρο, κάτι που ισχύει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: