ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Η μπάλα του μουντιάλ...(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Θα είστε γελασμένοι αν νομίζετε ότι η μπάλα του μουντιάλ είναι απλή υπόθεση. Είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία που την χορηγία της για τα τελευταία μουντιάλ έχει η Adidas. Η εν λόγω εταιρία κατασκευάζει τις μπάλες των τελευταίων τριών μουντιάλ και φέτος δημιούργησε την... Ζουμπιλάνι (φώτο). Η συγκεκριμένη «στρογγυλή θεά» όμως, όπως οι αδερφές της από το 1998 και μετά (“Tricolor”, “Fever Nova” ) κατασκευάζονται με στάνταρ υψηλών προδιαγραφών μόνο για το χατίρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και η διαδικασία κατασκευής της είναι ιδιαιτέρως ακριβή και σύνθετη.
Όμως για την συγκεκριμένες μπάλες της Adidas έχει γίνει πολύς λόγος από τους παίκτες των εθνικών ομάδων. Πολλοί αναφέρονται σε μια μπάλα που προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους γκολκιπερς και όχι μόνο καθώς είναι πάρα πολύ ελαφριά.
Ο Ούγκο Λιορίς, ένας από τους τερματοφύλακες της εθνικής Γαλλίας,  δήλωσε συγκεκριμένα ότι η μπάλα είναι τόσο ελαφριά με αποτέλεσμα να διατηρείται στον αέρα περισσότερο και ο οποιοδήποτε παίκτης να μπορεί να σκοράρει από οποιαδήποτε σημείο προκαλώντας τον τερματοφύλακα να είναι σε συνεχή εγρήγορση και διαρκή πίεση.
Την άποψη αυτή στήριξε ανάμεσα στους πολλούς και ο Ιταλός φορ Τζιαμπάολο Πατζίνι αλλά και ο τερματοφύλακας της Αργεντινής Ζούλιο Σέζαρ που χαρακτήρισαν την μπάλα «Jabulani» ως καταστροφή και την συνέκρινε με τις αντίστοιχες που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.
O εκπρόσωπος της Adidas Τόµας φαν Σάικ απαντώντας στα επικριτικά σχόλια δήλωσε σοκαρισμένος και πρόσθεσε «Όλες οι αντιδράσεις που είχαμε ήταν θετικές. Εκτός από αυτό την έχουμε διανείμει σε όλες τις φιναλίστ του Μουντιάλ για να τη συνηθίσουν. Μένω έκπληκτος από τα επικριτικά σχόλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: