ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: «Χειμερινό σχολείο αστροφυσικής»

Θα λειτουργήσει για πρώτη φορά!!!

Το πρώτο «χειμερινό σχολείο αστροφυσικής» αρχίζει να λειτουργεί στην Καστοριά και το οποίο διοργανώνουν ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία και το δήμο Καστοριάς.
Στόχος του σχολείου να φέρει σε επαφή επιστήμονες της αστροφυσικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό με νέους φοιτητές που θέλουν να εξειδικευτούν στο συγκεκριμένο τομέα.
Το σχολείο θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με εναλλαγή της θεματικής περιοχής του και θα καλύψει μακροπρόθεσμα ένα ευρύ φάσμα επιμέρους θεμάτων αιχμής στην επιστήμη της Αστροφυσικής.
Οι φοιτητές θα μπορούν να μαθαίνουν για τα νέα επιτεύγματα και μετά να εφαρμόζουν τη θεωρία στην πράξη συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίας.
Το σχολείο θα λειτουργήσει από τις 6-10 Δεκεμβρίου.
Η επιλογή της Καστοριάς για την πραγματοποίηση του Σχολείου Αστροφυσικής βασίστηκε και στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία της πόλης, η οποία μπορεί να συνδυάσει τις σύγχρονες εγκαταστάσεις με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις υπηρεσίες μιας σύγχρονης πόλης με τα έντονα στοιχεία της ιστορίας και παράδοσης του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: