ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

«Δούρειος Ίππος» και προδοσία στη Δ Εθνική

ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ

«ΜΠΑΛΑΚΙ» ΤΟΥ ΒΟΥΛΚΙΔΗ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
Αν και οι ομάδες της Δ' Εθνικής ήταν αποφασισμένες να κατέβουν σε αποχή, για να προκαλέσουν την προσοχή της ΕΠΟ και της Πολιτείας στα προβλήματά τους, το σενάριο αυτό ναυάγησε.
Έτσι μία προσπάθεια να αναδειχθούν τα μακροχρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια, όλες οι ομάδες που έχουν την ατυχία να «ανέβουν» στην Δ Εθνική, αλλά να «κατέβουν» αγωνιστικά και διοικητικά μετά, που ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες από την πρώτη συγκέντρωσή τους στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στις 15 Δεκεμβρίου, οδηγείται σε πλήρη απαξίωση, όχι μόνο από πλευράς της ΕΠΟ και της Πολιτείας, αλλά και στην στάση που επέδειξαν κάποιοι εκπρόσωποι των ομίλων στην συντονιστική.
Μιλούμε ξεκάθαρα για εκπροσώπους των ομίλων Αθήνας και Πειραιά και ειδικά στον κ. Βουλκίδη, οι οποίος φαίνεται ξεκάθαρα ότι όχι μόνο λειτούργησε αρνητικά, αλλά περισσότερο ενδιαφέρθηκε για την προσωπική του προβολή και τίποτε άλλο. Δυστυχώς όμως παρέσυρε και τους εκπροσώπους κύρια των ομίλων του Βορρά (1ος, 2ος, 3ος, 4ος και 5ος) οι οποίοι μάλιστα είχαν και την μεγαλύτερη συσπείρωση. Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ οι υπόλοιποι περίμεναν ενημέρωση από τον κ. Βουλκίδη αυτός απλά έκανε τις δικές του επαφές και μάλιστα οι τρεις όμιλοι που εκπροσωπούσε, 7ος, 8ος και 9ος, δεν γνώριζαν σχεδόν τίποτε για τα αιτήματα, αλλά και ποτέ δεν έκαναν συγκέντρωση οι ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους αυτού.
Έτσι λοιπόν για ακόμη μία φορά οι ομάδες της Βόρειας Ελλάδας πληρώνουν τι τίμημα του «Δούρειου Ίππου», κάτι που δεν μπόρεσαν να δουν ούτε οι εκπρόσωποί τους στις συνεδριάσεις που έκανε η συντονιστική επιτροπή κύρια στην Λάρισα, αλλά και μετά. Μεγάλο μάλιστα σφάλμα ήταν και η αναστολή της αποχής πριν από 10 ημέρες, δήθεν γιατί στην ΕΠΟ θα συζητούσαν τα αιτήματα των ομάδων, αλλά κάτι που δεν έγινε ποτέ και το μόνο που εισέπραξαν ήταν απλά υποσχέσεις, όπως βέβαια συνέβη και με την Πολιτεία απ’ όπου εισέπραξαν επιπλέον και συμπάθεια, μαζί με το τσάι που τους πρόσφεραν.
Η απειλή πως η τιμωρία σε ενδεχόμενο αποχής θα είναι αυστηρή, μηδενισμός, πρόστιμο και αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετάσχουν (Δ Εθνικής ή τοπικό), οδήγησε τα σωματεία σε αναδίπλωση, ωστόσο δεν αποκλείεται να προβούν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Βέβαια, θα περιμένουν να δουν αν η δέσμευση της επιτροπής Δ Εθνικής της ΕΠΟ, για μείωση του εξοδολογίου διαιτησίας κατά 150 ευρώ, θα γίνει και άμεσα πράξη στους αγώνες της Κυριακής.
Όμως ακόμη κι αν υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση, υπάρχουν κι άλλα αιτήματα που έχει καταθέσει η συντονιστική επιτροπή των ομάδων της Δ Εθνικής στην ΕΠΟ και περιμένει απάντηση. Τη Δευτέρα πάντως, οι εκπρόσωποι των ομάδων ανά όμιλο θα συνεδριάσουν εκ νέου και θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν στην συνέχεια. Εμείς μπορούμε να προβλέψουμε ότι και πάλι δεν θα γίνει τίποτε παρά  το ότι ολη αυτή η κινητοποίηση θα εκφυλιστεί ακόμη περισσότερο και πιθανότατα θα διαλυθεί στα εξ όσων συνετέθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: