ΣΙΝΕ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Φυλάκιζαν και εξέδιδαν 2 Ρουμάνες στο Ηράκλειο Κρήτης!

Δεν μπορεί να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους. 
Και όμως συνέβη. Τη φρίκη ζούσαν στα χέρια δύο ομοεθνών τους, δύο νεαρές Ρουμάνες 25 και 26 χρονών, τις οποίες είχαν φυλακίσει και τις εξέδιδαν, ένας
31χρονος και ένας 44χρονος.
Μάλιστα, οι δύο κοπέλες όχι μόνο ήταν έγκλειστες και εκδίδονταν παρά τη θέλησή τους, αλλά όποτε "τολμούσαν" να αντιδράσουν, οι δύο Ρουμάνοι τις κακοποιούσαν και απειλούσαν τις ίδιες και τα παιδιά τους!
Όλα έγιναν, όταν οι δύο κοπέλες είδαν αγγελία σε εφημερίδα της Ρουμανίας, για δήθεν εύρεση εργασίας στην Ελλάδα. Οι νεαρές Ρουμάνες "τσίμπησαν" και ακολούθησαν τους ομοεθνείς τους στην Ελλάδα, με προοπτική να εργαστούν σε σπίτια, για τη φύλαξη ηλικιωμένων.
Το βράδυ του Σαββάτου, η μία εκ των δύο γυναικών, ενώ έβγαινε από ξενοδοχείο, μετά από ερωτικό ραντεβού, κατάφερε να ξεφύγει από το 44χρονο. Η γυναίκα κατέφυγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, όπου διηγήθηκε στους αστυνομικούς όσα περνούσε!
Με βάση τη μαρτυρία της, στήθηκε αστυνομική επιχείρηση. Ο 31χρονος εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι - φυλακή, ενώ μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή. Σε κοντινή απόσταση συνελήφθη μαζί με τον 44χρονο, ο οποίος τον περίμενε, ενώ έξω από το σπίτι εντοπίστηκε η 33χρονη.
Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και την 25χρονη δέσμια του κυκλώματος σωματεμπορίας, την οποία βρήκαν στο σπίτι της 30χρονης - φύλακα, στο Ηράκλειο. Η νεαρή κοπέλα διηγήθηκε τη δική της ιστορία, η οποία λίγες διαφορές είχε από την ιστορία της πρώτης "φυλακισμένης".
Η 25χρονη ήρθε το Μάιο στο Ηράκλειο, με την ίδια διαδικασία με την έτερη γυναίκα. Οι ομοεθνείς της, της είχαν πάρει την ταυτότητα και την εξανάγκαζαν να δέχεται "πελάτες", ενώ της έπαιρναν όλα τα χρήματα που έπαιρνε ως αμοιβή. Μάλιστα οι ίδιοι της είχαν πει ότι για να την αφήσουν ελεύθερη θα έπρεπε να τους πληρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου που αγόρασαν για να τη φέρουν στην Ελλάδα...
Μαζί με τους δύο Ρουμάνους συνελήφθησαν και οι δύο Ρουμάνες - φύλακες, ηλικίας 30 και 33 ετών για σωματεμπορία, παράνομη κατακράτηση, ψευδορκία και εμπορία ανθρώπων. Οι δύο κοπέλες βρίσκονται σε πρόγραμμα προστασίας ως θύματα "τράφικινγκ".
Δείτε περισσότερα θέματα
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: