ΣΙΝΕ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας στους δύο Φιλανδούς λένε όχι σε βοήθεια προς Ελλάδα!

Αντίθετο στη χορήγηση νέας στήριξης προς την Ελλάδα...
εμφανίζεται το 49% των Φινλανδών, τη στιγμή που οι πολιτικές διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα των διμερών εγγυήσεων που ζητεί η σκανδιναβική χώρα από την Ελλάδα είναι σε κρίσιμη καμπή. Σύμφωνα με έρευνα που....
διενήργησε εβδομαδιαίο φινλανδικό έντυπο, το 49% των Φινλανδών δήλωσε ότι η χώρα τους θα πρέπει να εξαιρεθεί τελείως από τον νέο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, ύψους 109 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε από τα κράτη της Ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου. Το 34% δήλωσε ότι η χώρα θα πρέπει να μετάσχει στο πρόγραμμα αρωγής, ενώ το 17% δήλωσε αναποφάσιστο.
Την ίδια στιγμή η εμπλοκή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και η έναρξη πολιτικών διεργασιών για την 6η δόση περιπλέκει τις πολιτικές διεργασίες για την υπέρβαση του προβλήματος που έχει ανακύψει με την αξίωση των Φινλανδών για τη χορήγηση εγγυήσεων από την Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι θα μεταβεί για το θέμα αυτό στο Ελσίνκι την προσεχή Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα υπάρξει τριμερής σύσκεψη στο Βερολίνο των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας.
trelokouneli.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: