ΣΙΝΕ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Σέντρα στις 6 Νοεμβρίου στη Δ' Εθνική, την Πέμπτη η κλήρωση!!!

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τελικά το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, όπως αποφάσισε αργά το απόγευμα της Δευτέρας το Δ.Σ. της ΕΠΟ, ενώ την Πέμπτη (27/10) θα γίνει η κλήρωση στις 12 το μεσημέρι . Τελικά θα γίνει μια κλήρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας και για τους εννέα ομίλους, και όχι οι όμιλοι του Βορρά στην Βέροια όπως είχα ανακοινωθεί, καθώς έχει ήδη γίνει η κλήρωση στον 10ο όμιλο. Επίσης, επικυρώθηκε η…
μετακόμιση της ΕΠΣ Τρικάλων από τον 4ο στον 5ο όμιλο και αυτή είναι η μόνη αλλαγή που γίνεται σε σχέση με τον περσινό καταρτισμό των ομίλων. Στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΠΟ αναφέρει:
«Κατά τη σημερινή του (χθεσινή) συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε ότι η κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας θα διενεργηθεί την Πέμπτη 27/10/2011 και η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για την Κυριακή 6/11/2011».


Να διεκδικήσουν τώρα τα οφειλόμενα
Σε λίγες μέρες οι ομάδες της Δ’ εθνικής κατηγορίας κλείνουν τρεις μήνες συνεχούς προετοιμασίας και προπονήσεων, χωρίς επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους και με τις διοικήσεις των ομάδων να πληρώνουν μισθούς και τρέχοντα έξοδα για ένα πρωτάθλημα που συνεχώς πήγαινε όλο και πιο ως προς την έναρξη του, με τους ποδοσφαιριστές να έχουν ένα ψυχοφθόρο και μονότονο ρόλο και με τους προπονητές να βρίσκονται σε... νευρική κρίση για το τι και πώς θα ισορροπήσουν αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Αυτό όμως που πραγματικά είναι παράλογο είναι πως κανείς «ειδικός και αρμόδιος» δεν είχε μέχρι τώρα αναδείξει αυτό ως μείζον θέμα στα κεντρικά και κύρια από τις κατά τα άλλα εκλεγμένες, από αυτές τις ομάδες, διοικήσεις των τοπικών Ενώσεων. Κανείς απ’ όλους αυτούς τους εκλεγμένους «δεινόσαυρους» των ΕΠΣ δεν ενδιαφέρεται για το πώς ειδικά τέτοιες εποχές διοικήσεις θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, ποδοσφαιριστές να αντέξουν ψυχολογικά και προπονητές να κάνουν τους μάγους.
Πότε επιτέλους αυτή η κατηγορία θα μπορέσει να διεκδικήσει αυτά που της οφείλονται; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αντιδράσουν επιτέλους τα σωματεία που συμμετέχουν στην Δ’ Εθνική. Τώρα που αποφασίστηκε η έναρξη να ζητήσουν να πάρουν τις οφειλόμενες επιχορηγήσεις, να μην επιβάλλονται υπέρογκα πρόστιμα, να μειωθεί το εξοδολόγιο της διαιτησίας και τα έξοδα για τους παρατηρητές διαιτησίας και αγώνων, αλλιώς να μην κατέβουν να αγωνιστούν. Τόσο καιρό ήταν στο περίμενε, λίγες ακόμη μέρες δεν θα τους πειράξει.
Αν δε μπορούνε όλοι αυτοί να κάνουνε αυτά που τους όρισαν τα σωματεία, καλά θα κάνουνε να πάνε σπίτια τους. Από ανίκανους χορτάσανε οι ομάδες της Δ’ Εθνικής. Το είδαμε και πέρσι πόσο τους ενδιέφερε πως θα επιβιώσουν τα σωματεία αυτά. Δε θέλουνε άλλους. Φτάνει!!!


Στη νομική υπηρεσία τα πρόστιμα
Ένα θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. της ΕΠΟ, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Δ’ Εθνικής ήταν και τα πρόστιμα των ομάδων που υποβιβάστηκαν στην ερασιτεχνική κατηγορία. Το ζήτημα είναι αν οι ομάδες που υποβιβάστηκαν και είχαν χρέη ως ΠΑΕ ή ΤΑΠ, οφείλουν να τα πληρώσουν τώρα που έγιναν ερασιτεχνικές ομάδες. Το πρόβλημα αυτό αναμένεται να λύσει η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, που θα αποφανθεί αν οι ερασιτεχνικές διοικήσεις πρέπει να πληρώσουν τα πρόστιμα των ΠΑΕ. Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα των αδειοδοτήσεων των γηπέδων, που απασχολεί τις ομάδες της Δ Εθνική, κάθε χρόνο, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό αποφασίστηκε να ζητηθεί παράταση από τον Γ.Γ.Α., Πάνο Μπιτσαξή, ενώ γίνεται προσπάθεια οι άδειες για την καταλληλότητα των γηπέδων να δοθούν από τους κατά τόπους ««Καλλικρατικούς» Δήμους.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: