ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Προκριματικά Euro 2012: Ελλάδα – Κροατία 2-0 (video)

Euro ερχόμαστε!!!
Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας επικράτησε 2-0 της Κροατίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με σκόρερ το Σαμαρά στο 71΄ και τον Γκέκα στο 79΄ και πλέον της αρκεί ο βαθμός της ισοπαλίας στο παιχνίδι απέναντι στη Γεωργία την ερχόμενη Τρίτη για την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης προκειμένου να
τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, καθώς ο Kalinic αποχώρησε τραυματίας στο 80΄ και οι αλλαγές είχαν ολοκληρωθεί.
Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό διακόπηκε για έξι λεπτά εξαιτίας επεισοδίων στις εξέδρες. Όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, δεν κατάφεραν να βρούνε ρυθμό. Οι Κροάτες πίεζαν ψηλά και δεν επέτρεπαν στους διεθνείς μας να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα, πέρα από μία ακίνδυνη κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 43΄ η οποία κατέληξε στα χέρια του Pletikosa.
Οι παίκτες του Santos μπήκαν δυνατά στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησαν στο 48΄ με την κεφαλιά του Γκέκα να καταλήγει στην αγκαλιά του Pletikosa. Στη συνέχεια αν και η Ελλάδα είχε μία μικρή υπεροχή, δε δημιούργησε ευκαιρίες. Όλα αυτά έως το 71΄. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στο Σαμαρά, αφού πρώτα ο Strinic την έβγαλε πάνω από τη γραμμή, και αυτός με σουτ από το ύψος της περιοχής την έστειλε να αναπαυθεί στο βάθος της αντίπαλης εστίας. Οκτώ λεπτά αργότερα η «γαλανόλευκη» «κλείδωσε» τη νίκη, με κεφαλιά του Γκέκα μετά από κόρνερ του Καραγκούνη και ετοιμάζει τις αποσκευές της για τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Αρκεί να μην ηττηθεί από τη Γεωργία!
Σκόρερ: 71΄ Σαμαράς, 79΄ Γκέκας
Συνθέσεις
Ελλάδα: Τζόρβας, Τοροσίδης (43΄ Βύντρα), Ζαραδούκας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης (62΄ Φωτάκης), Καραγκούνης (87΄ Μάκος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Γκέκας
Κροατία: Pletikosa, Corluka (74΄ Vida), Strinic, Simunic, Lovren, Vukojevic, Modric, Kranjcar, Mandzukic, Jelavic (61΄ Kalinic), Eduardo (52΄ Perisic)
Τα γκολ από το Ελλάδα – Κροατία 2-0 (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια: