ΣΙΝΕ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της Βασιλίτσας αντικείμενο σύσκεψης στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Προγραμματισμένη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011, στην οποία θα παρευρεθούν ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας κ. Χρήστος Παπαξάνθης.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο καθορισμός των διαδικασιών για την ένταξη τριών έργων που αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας.
Για τον καθορισμό των έργων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011, προπαρασκευαστική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο κ. Χαντάβας, ο κ. Κουπτσίδης, ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών κ. Γ. Νασίκας, ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ κ. Σ. Σπηλιόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες και μελετητές. Ο κ. Σπηλιόπουλος συμμετείχε μετά από πρόσκληση του κ. Χαντάβα και εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου και του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Κώστα Ζήκου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να προωθηθούν τα ακόλουθα τρία (3) έργα:
1. Το πρώτο έργο αφορά στην αντικατάσταση:
- του συρόμενου αναβατήρα «Ελιμεία»,
- του τριθέσιου αναβατήρα «Φίλιππος» και στην μετατροπή του σε εξαθέσιο
- του διθέσιου αναβατήρα «Μ. Αλέξανδρος» και τη μετατροπή του σε τετραθέσιο.
2. Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή νέου σαλέ στη θέση «Λισόρο»
3. Το τρίτο έργο αφορά στην κατασκευή νέου εναέριου αναβατήρα στη θέση «Βρύσες» καθώς και στην κατασκευή τεχνητής χιόνωσης, για να εξασφαλιστεί η επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας του κέντρου.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: