ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Κίνδυνος θάνατος τα Airbus A380!!!

Αυστραλιανοί μηχανικοί αεροσκαφών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα μεγαλύτερα επιβατικά αεροσκάφη στον κόσμο, τα Airbus A380.
Οι μηχανικοί ζητούν να παραμείνουν στο έδαφος τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, αφού, διαπιστώθηκε ότι παρατηρήθηκαν ρωγμές στα φτερά αεροσκαφών της Singapore Airlines και της Qantas.

“Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων και να επιτρέψουμε να πετούν αυτά τα αεροσκάφη, ελπίζουμε ότι θα ακουστούμε και οι εταιρείες θα το κάνουν μέχρι την τετραετή επιθεώρησής τους,” δήλωσε ο Steve Purvinas, γραμματέας του Αυστραλιανού Συλλόγου Μηχανικών Αεροσκαφών.
Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες, και η Airbus, παραδέχθηκε ότι είχαν ανακαλύψει ρωγμές, αλλά υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη ήταν ασφαλείς.
Συνολικά, 67 αεροσκάφη τύπου Α380 της Airbus είναι σε χρήση σε όλο τον κόσμο, σε επτά αεροπορικές εταιρείες.
Τα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από τις: Qantas, Singapore Airlines, Emirates, Air France, Lufthansa, Korean Airlines και της China Southern.
“Επιβεβαιώνουμε ότι οι ρωγμές βρέθηκαν σε μη κρίσιμα σημεία στο φτερό σε έναν περιορισμένο αριθμό αεροσκαφών τύπου Α380″,δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Airbus.
“Έχουν εντοπιστεί τα σημεία των ρωγμών, και βρισκόμαστε σε διαδικασία ελέγχου και επισκευής, το οποίο μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της συνήθους συντήρησης.”
Η Singapore Airlines, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική στον κόσμο, λειτουργεί 14 αεροσκάφη τύπου Α380 και ήδη έχει πέντε υπό παραγγελία, ενώ η Qantas έχει λάβει την παράδοση των 10 από τα 20 Α380.
Το Α380 μπορεί να φιλοξενήσει 525 επιβάτες. Συνολικά, 238 τα αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί από 17 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.
Οι παρατηρήσεις που ήρθαν από την Airbus:
“Ρωγμές βρέθηκαν σε ένα μικρό αριθμό τον Airbus A380 κατά τη διάρκεια ελέγχων κατά το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους. Αυτά δεν θέτουν ζήτημα ασφάλειας και οι επισκευές έγιναν στο αεροσκάφος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Singapore Airlines, Νικόλαος Ιωαννίδης μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: