ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΥΦΑ ΟΙ ANONYMOUS ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ;;;; -ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τα πράγματα τελικά φαίνεται ότι δεν είναι όπως μεταδόθηκαν από την πλειονότητα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και blogs.Με δήλωση που απέστειλαν στο SecNews μέσω Twitter και δημοσιεύουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, οι Έλληνες Anonymous (AnonGR) ισχυρίζονται ότι
δεν έχουν σχέση με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι πραγματοποιήθηκε από ομάδες που «υποστηρίζουν τους Anonymous» ενώ υπερτονίζουν την διαφορά μεταξύ των Anonymous και αυτών των ομάδων σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, τα κίνητρά τους και την μεθοδολογία που ακολουθούν. Δείτε παρακάτω το μήνυμα στο Twitter όπως μας το έστειλαν οι AnonGR : <…>
Το παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσθετη πληροφορία του SecNews από υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου που επλήγη από τους hackers. Σύμφωνα με την πληροφορία αυτή, έπειτα από έρευνα-αστραπή που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ψηφιακά πειστήρια της επίθεσης, φαίνεται εν πρώτης ότι η επίθεση ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε με τις μεθόδους και τις τακτικές των Anonymous αλλά από ομάδες που υποστηρίζουν αυτούς αλλά δεν έχουν ουδεμία σχέση με το γνωστό group χακτιβιστών.
Μάλιστα οι εισβολείς χρησιμοποίησαν μεθόδους απόκρυψης της ηλεκτρονικής διεύθυνσής τους (proxy servers, pivoting και vpn) με στόχο να αποκρύψουν το ηλεκτρονικό τους ίχνος. Στα πλαίσια της δικαστικής συνδρομής υπηρεσίες δίωξης και πληροφοριών του εξωτερικού έδρασαν συντονισμένα με την καθοδήγηση των Ελληνικών αρχών, έπειτα από αίτημα που δέχτηκαν, πραγματοποιώντας τις σχετικές άρσεις απορρήτου των επικοινωνιών. Αναφέρεται δε ότι ήδη έχει εντοπιστεί η αρχική προέλευση των επιθέσεων (πριν την απόκρυψη), βάσει των ηλεκτρονικών ιχνών, που φαίνονται να προέρχονται από συγκεκριμένη πόλη της Ελλάδας (!).
Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν φαίνεται ότι κάποιοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το γνωστό group χακτιβιστών Anonymous επιθυμόντας να προσδώσουν δημοσιότητα και αίγλη στο χτύπημά τους.
Οι ανωτέρω πληροφορίες (αν και προέρχονται από ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή) μεταφέρονται με κάθε επιφύλαξη,μιας και η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας.
www.secnews.gr 

Δείτε επίσης...
Ποιοι είναι οι Έλληνες Anonymous - Πως «εισέβαλαν» στην ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης!!! 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα εγω να σχολιάσω η θα ειμαι παραβάτης ρε παιδια ?

VATOLAKKIOTIS είπε...

Οι τελευταίες γραμμές του άρθρου μας λένε:
Οι ανωτέρω πληροφορίες (αν και προέρχονται από ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή) μεταφέρονται με κάθε επιφύλαξη,μιας και η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας.
Μπορείς να σχολιάσεις φυσικά ...νόμιμα, αφού διαβάσεις και τις οδηγίες σχολίων παραπάνω, που αναφέροντε για τους αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

Και που ξερω εγω οτι η διαψευση δεν ειναι απο καποιους που ''υποστηριζουν'' τους Anonymous η χειροτερα νομιζουν οτι ειναι μελη τους.Μουφα ξε-μουφα ετσι οπως παει θα μπερδευτουμε και μεταξυ μας.Anyway πιστευω στον κυβερνοπολεμο σαν λυση του παραμυθιου οσο πιστευουν και οι ιδιοι οι κυβερνο-πολεμαρχοι στην αυτογνωσια/επιγνωση των μηχανων.Χαιρετω.

Κonstadinos Sklivanos είπε...

Μάλλον πάνε να κουκουλώσουν κάτι γιατί εγώ ακούω πως το twitter των Anonymous Gr ειναι fake.... Ήταν αναμενόμενο νομίζω να πάνε να τα κουκουλώσουν... Εξάλου το μυνημα στου Ελληνες πολιτικούς έχει πραγματι πάει απο τους Anonymous! Ότι και να ειναι οι τρομοκρατες μας έβαλαν στο μάτι Και επισης ο κυβερνοπολεμος είναι ο υσχιρότερος πόλεμος πλέον! Η προηγούμενη κρίση εφερε τον δευτερο παγκοσμιο αυτή μάλλον θα επιλυθεί με έναν μεγάλο ηλεκτρονικό πόλεμο γιατί οι Anonymous πλέον είναι παντού!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν πριν αναρτηθεί το οτιδήποτε να εξετάζεται...
http://anonops.blogspot.com/2012/02/anonymous-hack-greek-justice-ministrys.html?showComment=1328272465838&m=0#c8506235082769661258

Το επίσημο blog των Anonymous....
Όλα αυτα που λέτε προφανώς δεν ισχύουν...
Το αν βοήθησαν οι έλληνες ή όχι δεν μπορώ να το ξέρω...το σίγουρο είναι ότι πήραν μέρος άτομα από το εξωτερικό!
Αυτα είχα να πω!

Ανώνυμος είπε...

ότι δε πιάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, όποιοι και να ήταν έδωσαν μια σφαλιάρα στο σάπιο δικαστικό σύστημα της Ελλάδας

Ανώνυμος είπε...

ελατε ρε παιδια... μην το πιστευεται... και εγω μπορω να κανω πολλα.. οπως να φτιαξω ενα προφιλ στο υπουργειο δικαιοσυνης και να γραψω οτι η ελληνικη δικαιοσυνη ειναι πουλημενη.. νομιζετε οτι θα πιστεψουν οτι οντως ειναι ατομο απο το υπουγειο διακιοσυνης... ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ..