ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οικισμοί στα Γρεβενά!!! Δείτε πολλές φωτογραφίες

Αποφασίστηκε η κήρυξη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των παρακάτω 21 οικισμών του Δήμου Γρεβενών:

Σαμαρίνα, Σμίξη, Αβδέλλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι, Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό, Αιμιλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνια, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγιος Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο και Ανθρακιά.
Δείτε φωτογραφίες από 3 οικισμούς (Ζιάκα, Σπήλαιο και Περιβολάκι) που επισκεφθήκαμε σήμερα το πρωί από τις 8:00 πμ, μέχρι τις 10:30 πμ.. 
Το πρωί στην περιοχή επικρατούσε κατά διαστήματα ομίχλη και  ασθενείς χιονόπτωση. Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτο, στον ορεινό όγκο της περιοχής μας επικρατεί βαρύς χειμώνας και η συνεχείς χιονόπτωση των τελευταίων ημερών, ανάγκασε την υποχρεωτική κήρυξη του νομού σε έκτακτη ανάγκη. Στην πορεία της διαδρομής μας, παρατηρήσαμε ότι στα περισσότερα σημεία του δρόμου, είναι αδύνατη η πρόσβαση δύο οχημάτων και το χιόνι να καλύπτει περίπου τα δύο μέτρα δεξιά και αριστερά του δρόμου.
Η κατάσταση στο εσωτερικό κάθε χωριού είναι δραματική, καθώς το χιόνι έχει καλύψει τις αυλόπορτες των σπιτιών και σε πολλές περιπτώσεις οι στέγες των σπιτιών έχουν ξεπεράσει τα 60 και πλέον εκατοστά...
Ο κ. Νίκος στην πλατεία του χωριού Ζιάκας...


το χιόνι σκέπασε και τις πινακίδες.







Το χιόνι έχει καλύψει τις αυλόπορτες των σπιτιών...
Τα μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν τους στενούς δρόμους...
Μπαίνουμε στο Ηρωικό Σπήλαιο...




Η κατάσταση στην πλατεία του Σπηλαίου...
Η κ. Μαριάνθη με το καφεπαντοπωλείο. Σήκωσαν τα πάντα οι κάτοικοι από τρόφιμα μας είπε...
Η πλατεία σήμερα το πρωί στο Περιβολάκι...
Σύμφωνα με νέες προβλέψεις, αναμένεται στην περιοχή, νέα επιδείνωση του καιρού!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sxoleio gt na exoume aurio?

VATOLAKKIOTIS είπε...

ΚΑΘΗΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΣΥ. ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΕΙ,,,