ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Παραδόθηκε ο ταμπουρωμένος 52χρονος στην Κομοτηνή- Σώοι οι όμηροι (vids & pics)

Αναίμακτα ολοκληρώθηκε η υπόθεση ομηρίας στην Κομοτηνή καθώς πριν από μερικά λεπτά ο 52χρονος παραδόθηκε και άφησε ελεύθερους τους ομήρους oι οποίοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο και τον οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τη μιάμιση το μεσημέρι στο εργοστάσιο εταιρείας κατασκευής κάδων απορριμμάτων στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής Helesi.

Yπάρχουν και δύο τραυματίες, πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Αθανάσιο Αδριανόπουλο και έναν υπάλληλο. Ο δράστης είναι ένας 52χρονος που απολύθηκε πριν από εννέα μήνες από το εργοστάσιο, ο οποίος μπήκε οπλισμένος στις εγκαταστάσεις και πυροβόλησε τον πρώην εργοδότη του και έναν υπάλληλο, ο οποίος επιχείρησε να τον αφοπλίσει. Στη συνέχεια, υποχρέωσε άλλους τρεις υπαλλήλους να μείνουν μαζί του στο χώρο.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ομάδα διαπραγματεύσεων της ΕΛ.ΑΣ. Ήδη ο ένοπλος έχει αφήσε ελεύθερο έναν από τους ομήρους ενώ οι άνδρες της ασφάλειας κατάφεραν λίγο μετά τις τρεις να απεγκλωβίσουν άλλες 2 γυναίκες που εργάζονταν εκεί.
Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Δυο μεγάλα τραύματα στους μηρούς είχε ο Βούλγαρος εργαζόμενος που ήταν νόμιμα στην επιχείρηση Εμίλ Ιλεφ, ενώ σοβαρότερη είναι η κατάσταση του Αθανάσιου Αδριανόπουλου ο οποίος τραυματίστηκε από τα σκάγια στην τραχηλική χώρα και στο αριστερό αντιβραχιόνιο με χοντρά σκάγια. Υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών με τους γιατρούς Νίκο Χατζηκωνσταντίνου, Δημήτριο Μπαμπαλή, Κώστα Παύλου.
O δράστης που δεν είναι σε ήρεμη κατάσταση έριξε και σε άλλα άτομα, κρατά την καραμπίνα απειλεί να αυτοκτονήσει λέγοντας ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο. Παντρεμένος και χωρισμένος δυο φορές ζούσε μόνος του στην Κομοτηνή. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει δυνατή η σύλληψή του επειδή κρατά δύο ομήρους στο γραφείο του διευθυντή.

Τι ζητάει ο δράστης
Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ο δράστης ζητά βασικά τα φάρμακά του από το σπίτι, καθώς υποστηρίζει πως έχει πρόβλημα υγείας. Εν συνεχεία ζητάει να του καταβληθεί το ποσό των 31.000 ευρώ, που είναι το ποσό της αποζημίωσης, που όπως ισχυρίζεται δεν έχει ακόμα λάβει. Και τρίτον ζητάει να προσέλθει στο εργοστάσιο ο προϊστάμενος του λογιστηρίου, προκειμένου να τον επαναπροσλάβουν.
Ο 60χρονος, πατερας 2 παιδιών, είχε απολυθεί πριν από 8 μήνες από το εργοστάσιο. Πήγε σήμερα λένε, αποφασισμένος να ζητήσει ή να επαναπροσληφθεί ή να του δώσουν όσα του χρωστούν. Μάλιστα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Κομοτηνής, Παντελή Μαγουλιό, εργαζόταν για πάνω από 10 χρόνια στο εργοστάσιο και οι ιδιοκτήτες είχαν δεσμευθεί να τον επαναπροσλάβουν.
Όπως έγινε γνωστό ο υφυπουργός κ. Πεταλωτής διέκοψε την επιτροπή που είχε στην Βουλή για να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς το θέμα που είναι σε εξέλιξη στην ΒΙΠΕ συνεργαζόμενος με τον υφυπουργό Μανώλη Όθωνα και το αρχηγό της ΕΛΑΣ για το σοβαρό περιστατικό που έχει την δική του κοινωνική χροιά. Πάντως ο δράστης το πρώτο που ζήτησε από τον διαπραγματευτή της αστυνομίας ήταν να πιει μια ρακί, ενώ παραδέχθηκε ότι κάνει χρήση ψυχοφαρμάκων. Ένα άλλο αίτημα ήταν να δει προσωπικά τον προσωπάρχη που τον απέλυσε. Κρητικός στην καταγωγή με συγγενείς και στο Αίγιο αλλά και φίλους στην Κομοτηνή έβλεπε ότι φτάνοντας σε ηλικία σύνταξης βίωνε οικονομικά αδιέξοδα.
Επί τόπου οχήματα του ΕΚΑΒ, της αστυνομίας και πυροσβεστικής για παν ενδεχόμενο ενώ έκλεισαν οι οδοί προσέλευσης.

1 σχόλιο:

ΜΑΡΙΑ είπε...

...ΒΛΕΠΩ ΕΤΟΙΜΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΗΠΙΕ ΡΑΚΙ ΕΠΙΝΕ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ!!!..ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΥΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ..ΕΓΩ ΑΚΟΥΣΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΝΤΑΣΗΣ.ΑΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.ΠΟΛΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.???..ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΟΜΙΜΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.????..ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΕ ΣΕ ΤΟΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.????ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ???ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΦΟΡΤΩΣΤΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΟ..ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΕΙ ΚΑΡΦΑΚΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.......ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΑΚΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ?? ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ!!!!!!!!!!