ΣΙΝΕ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Aphrodisiac! Η Ελευθερία Ελευθερίου νικήτρια για τη Eurovision 2012 (videos)

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, κριτική επιτροπή και κοινό επέλεξαν την νεαρή τραγουδίστρια Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι των Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenstrοm κα Dajana Lοοf να αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στην 57η Eurovision, τον Μάιο, στο Αζερμπαϊτζάν!
Μετά την εμφάνιση της Marinova, η κ. Κοζάκου ανακοίνωσε το αποτέλεσμα με το νικητήριο τραγούδι.

Η Ελευθερία Ελευθερίου στις δηλώσεις της πριν τραγουδήσει για δεύτερη φορά το «Aphrodisiac», φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε τη δισκογραφική της εταιρεία τη Universal και την ΕΡΤ «που φέτος έδωσε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να διαγωνιστούν».
Ο εθνικός τελικός της χώρας μας ανέδειξε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον 57ο Διαγωνισμό Τραγουδιού που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ελευθερία Ελευθερίου με το «Aphrodisiac».
Τέσσερα τραγούδια ερμηνευμένα από ισάριθμα καλλιτεχνικά σχήματα διεκδικούν τις ψήφους τόσο του τηλεοπτικού κοινού, όσο και αυτές της κριτικής επιτροπής, καθώς η απόφαση μοιράζεται από κοινού (50% για τις ψήφους του κοινού και 50% για εκείνες της κριτικής επιτροπής). Την ελληνική επιτροπή απαρτίζουν οι:
- Μαρίνα Λαχανά, διευθύντρια προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας
- Ανδρέας Πυλαρινός, αρχιμουσικός
- Μιχάλης Τσαουσόπουλος, γενικός διευθυντής «Athens Radio DJ» , «Rock FM» και «Λάμψη FM»
- Τάσος Τρύφωνος, διευθυντής Love Radio 97,5 FM
- Φωτεινή Γιαννουλάτου, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ Α.Ε.
Πρώτη εμφανίστηκε η Dora με το «Baby I’m Yours» σε μουσική Ηλία Πανταζόπουλου και Franc και σε στίχους Νεκτάριου Τυράκη. Ακολούθησαν οι Cassiopeia με το «Killer Bee» σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους Λεωνίδα Χατζάρα. Τρίτο παρουσιάστηκε το τραγούδι «No Parking», σε ερμηνεία Velvet Fire, μουσική και στίχους George Samuelson και Λεωνίδα Χατζάρα. Τελευταία εμφανίστηκε στη σκηνή του ελληνικού τελικού η Ελευθερία Ελευθερίου που ερμήνευσε το «Aphrodisiac» σε μουσική Δημήτρη Στάσσου και στίχους Mikaela Stenstrom και Dajana Loof.
Η εμφάνιση της Dora
Η εμφάνιση των Cassiopeia
Η εμφάνιση των Velvet Fire
Η εμφάνιση της Ελευθερίας Ελευθερίου
Παρουσιαστές του «Ελληνικού Τελικού 2012» είναι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Φραντζεσκάκης, ενώ η διοργάνωση φιλοξενείται στο εμπορικό κέντρο River West, στη δυτική πλευρά της Αθήνας.
Καλεσμένοι της Ελλάδας είναι τρεις εκπρόσωποι χωρών από τον φετινό διαγωνισμό. Πρόκειται για την Ήβη Αδάμου από την Κύπρο, την Sofi Marinova από τη Βουλγαρία και την Anggun από τη Γαλλία.
«Παρών» στη διοργάνωση έδωσε και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2011, Λούκας Γιώρκας, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους. Το κομμάτι το οποίο ερμήνευσε στον περυσινό τελικό της Γερμανίας, «Watch My Dance», παρουσιάστηκε μαγνηστοσκοπημένο.
Δεύτερος στη σκηνή εμφανίστηκε ο πρωτοεμφανιζόμενος Χρήστος Π., ενώ ακολούθησε ο Γιώργος Σαμπάνης.
Ο Γιώργος Σαμπάνης στη σκηνή του ελληνικού τελικού πριν ξεκινήσει το διαγωνιστικό κομμάτι
Μετά το τέλος του διαγωνιστικού μέρους, εμφανίστηκε στη σκηνή η εκπρόσωπος της Γαλλίας Anggun η οποία πριν τραγουδήσει το κομμάτι που θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στο Μπακού, ευχήθηκε στους Έλληνες «καλή τύχη και καλό κουράγιο».
Η εμφάνιση της Anggun
Το ελληνικό κοινό υποδέχθηκε πολύ θερμά την εκπρόσωπο της Κύπρου, Ήβη Αδάμου, που εμφανίστηκε μετά την Ινδονησιακής καταγωγής εκπρόσωπο της Γαλλίας, Anggun.
H εμφάνιση της Ήβης Αδάμου
Ένα από τα συγκινητικά στιγμιότυπα της βραδιάς ήταν όταν ανάμεσα στις εμφανίσεις της Ήβης Αδάμου και της Sofi Marinova, της εκπροσώπου της Βουλγαρίας, οι υποψήφιοι και των τεσσάρων τραγουδιών για την ελληνική συμμετοχή στο Μπακού, τραγούδησαν στο Green Room το «I would die for you» το οποίο είχε βγει το 2001 τρίτο.
Ακολούθησε η Sofi Marinova από τη Βουλγαρία η οποία καλησπέρισε τους Έλληνες τηλεθεάτες στα ελληνικά.
Η εμφάνιση της Sofi Marinova




Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: