ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Πένθος στην Ιταλία για τον θάνατο του Μποβολέντα!!! (video)

Τον απροσδόκητο χαμό του Βίκτορ Μποβολέντα θρηνεί από τα ξημερώματα το ιταλικό βόλεϊ.
Ο τέως διεθνής 38χρονος κεντρικός (2.02, 30/5/1974) κατέρρευσε στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα μεταξύ της ομάδας του, Φορλί και της Ματσεράτα, για τη Β2 κατηγορία, ύστερα από ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Το περιστατικό συνέβη στο 3ο σετ, όταν ο Μποβολέντα πήρε θέση για να εκτελέσει σερβίς, αλλά πέταξε την μπάλα και ζήτησε βοήθεια.
«Είπε "ζαλίζομαι, βοηθήστε με, γιατί θα πέσω", έπιασε την πλευρά της καρδιάς και κατέρρευσε» ήταν η αφήγηση στελέχους της Ματσεράτα που βρισκόταν κοντά στον αθλητή. Το ιατρικό επιτελείο κατόρθωσε να τον διατηρήσει ζωντανό με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όμως ο Μποβολέντα ουδέποτε ανέκτησε τις αισθήσεις του.
Οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίστηκαν για σχεδόν μία ώρα στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια ο άτυχος αθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ματσεράτα.
Στην εντατική μονάδα θεραπείας οι γιατροί συνέχισαν τις προσπάθειές τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Στην αίθουσα αναμονής οι συμπαίκτες και ο προπονητής του, Στέφανο Μασέτι, στελέχη της Ματσεράτα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ομάδων τζούνιορς, Μάρκο Μπονίτα, πληροφορήθηκαν με δάκρυα στα μάτια και συντριβή ψυχής τον θάνατο του φίλου και συναθλητή τους.
Ο Μποβολέντα υπήρξε ασημένιος Ολυμπιονίκης με τη «σκουάντρα ατζούρα» στους Αγώνες της Ατλάντα (1996), ενώ στη μεγάλη καριέρα του κατέκτησε σχεδόν τα πάντα: με την εθνική ομάδα πανηγύρισε τέσσερις τίτλους στο World League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σε συλλογικό επίπεδο, μέτρησε 553 συμμετοχές (σε 21 χρόνια) στην Α1.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: