ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Στον Παπούλια οι πολιτικοί αρχηγοί. Όλοι, μαζί και χωριστά!

Ακριβώς μία εβδομάδα μετά τις εκλογές και την λαϊκή "ετυμηγορία", θα περάσουν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου οι πολιτικοί αρχηγοί στο πλαίσιο της ύστατης προσπάθειας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η συνάντηση του κ. Παπούλια με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα και θα ακολουθήσουν ένας - ένας, κατά σειρά εκλογής, οι υπόλοιποι αρχηγοί.
Παραδίδοντας την εντολή ο κ. Βενιζέλος το Σάββατο το μεσημέρι, εκτίμησε πως οι προσπάθειες του Προέδρου θα πρέπει να εστιαστούν στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως είπε, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στην ανάγκη και τη δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης των φιλευρωπαϊκών δυνάμεων με διετή εντολή, όριο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στόχο την υπέρβαση του μνημονίου. Βέβαια, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όρος και προϋπόθεση για μία τέτοια κυβέρνηση είναι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και όπως έκανε γνωστό, μετά και τη χθεσινή συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, δεν έχει λάβει ακόμα θετική απάντηση. «Εκεί πρέπει πλέον να εστιαστούν οι προσπάθειές σας» για το σχηματισμό κυβέρνησης, εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος από την πλευρά του έκανε λόγο για «ψήγματα αισιοδοξίας».
Eλπίζω, είπε, να συμβάλω στο να υπάρξει μία κυβέρνηση γιατί τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στις άμεσες υποχρεώσεις της χώρας σε Εcofin, NATO και Σύνοδο Κορυφής.
Προηγουμένως, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο Κάρολος Παπούλιας σημείωσε με νόημα ότι όλοι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, «και τα Σαββατοκύριακα», προαναγγέλλοντας έτσι ότι θα υπάρξει αυξημένη κινητικότητα μέσα στο τρέχον Σαββατοκύριακο.
Σε πρώτη φάση, ο Πρόεδρος θα ζητήσει από τους αρχηγούς να συμφωνήσουν σε σχηματισμό κυβέρνησης και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, θα ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση ( για τη διενέργεια νέων εκλογών εντός 30 ημερών.
Ήδη πάντως, από χθες, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός σε περίπτωση προκήρυξης νέων εκλογών. Κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και για τις άμεσες υποχρεώσεις της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Παπαδήμος επρόκειτο να ενημερώσει τηλεφωνικώς και τους πολιτικούς αρχηγούς.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: