ΣΙΝΕ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής: Αυτό είναι το τέλος!!! Δείτε το τελευταίο επεισόδιο...(videos)

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής: Αυτό είναι το τέλος 
Ο θάνατος του Σουλτάνου σηματοδοτεί και το τέλος της σειράς, αφού τότε τελειώνει ουσιαστικά και η «Μεγαλοπρέπεια» της Αυτοκρατορίας και αρχίζει η μεγάλη πτώση της. Το τελευταίο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην ...
τελευταία του εκστρατεία στην Ουγγαρία. Η κόρη του, η Μιχριμάχ, είναι το πρόσωπο που ουσιαστικά τον σπρώχνει να συμμετάσχει σε αυτή, καθώς μετά το θάνατο της Χουρρέμ, της μητέρας της, την αντικαθιστά σε όλα μέσα στο Παλάτι. Λίγο πριν αναχωρήσει ο Σουλεϊμάν για τη μάχη, η Μιχριμάχ τον ξεπροβοδίζει. Εκείνος την παίρνει αγκαλιά σαν κόρη, αλλά και σαν σύζυγο, όπως έκανε πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις η Χουρρέμ. Το κενό που έχει αφήσει πίσω της είναι ανεκπλήρωτο. Ο Σουλτάνος έχει λάβει μέρος σε πολλές εκστρατείες, αλλά πρώτη φορά αισθάνεται τόσο χάλια. Σαν να μη θέλει κατά βάθος να πάει. Γι' αυτό, ενώ έχει αγκαλιά την κόρη του, της λέει με μάτια βουρκωμένα: «Μην είσαι στενοχωρημένη. Ο Θεός πάντοτε μας δίνει τα πάντα. Κάνουμε τις επιλογές μας. Εγώ κανονικά δεν θα έπρεπε να είμαι Σουλτάνος. Υπήρχαν 15 αδέλφια πριν από εμένα. Μετά ήρθε η προφητεία. Το καθήκον μου ήταν πρώτα προς τον Θεό και ύστερα προς εσάς, το λαό. Η οικογένειά μου ερχόταν πάντοτε τελευταία. Χωρίς το νόμο δεν υπάρχει κάτι για το οποίο ο Θεός να σε ευλογεί, αγαπημένη μου κόρη και φίλη»... Και με αυτά τα λόγια αποχαιρετά την κόρη του. Είναι η τελευταία φορά που τη βλέπει...

Το τέλος του γράφεται στην Ουγγαρία έξω από το Ζιγκετβάρ στον πόλεμο με την Αυστρία, στις 6 Σεπτεμβρίου 1566. Ωστόσο, δεν πεθαίνει πάνω στη μάχη. Δεν τον σκοτώνει κάποιος αντίπαλος αλλά φυσικά αίτια. Οι Εβραίοι γιατροί είπαν ότι ήταν άρρωστος με πνευμονία και το αγνοούσε. Το σώμα του μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου ενταφιάστηκε στο μεγαλύτερο από τα μαυσωλεία του Μιμάρ Σινάν που βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα του Τζαμιού του Σουλεϊμάν. Εκεί είναι θαμμένη και η Χουρρέμ, μολονότι ο Σουλτάνος και εκείνη βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους, όπως άλλωστε και η κόρη τους η Μιχριμάχ, η μητέρα του και η αδελφή του η Αϊσέ.

Σύμφωνα με τους σεναριογράφους της σειράς, το τέλος του σίριαλ πρόκειται να προβληθεί στην Τουρκία τον Απρίλιο του 2014, δηλαδή δεν θα ολοκληρωθεί φέτος τον Ιούνιο. Η σειρά έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις ακόμα και από τον πρωθυπουργό της χώρας Ταγίπ Ερντογάν και ο παραγωγός Τιμούρ Σαβτσί έχει δεχτεί αρκετές απειλές κατά της ζωής του που τον ανάγκασαν να προσφύγει στο Δικαστήριο, ωστόσο ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» θα τελειώσει «όποτε είναι προγραμματισμένο να τελειώσει και όχι όποτε το θέλουν κάποιοι», φαίνεται να δήλωσε ο παραγωγός.










TO ΤΡΕΙΛΕΡ...


ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (video)

Ο Παργκαλί Ιμπραΐμ Πασάς γεννήθηκε Χριστιανός και Έλληνας κοντά στην Πάργα της Ηπείρου. Ήταν ο γιος ενός ναύτη στην Πάργα και από μικρός έχει κλαπεί από πειρατές οι οποίοι τον πούλησαν ως σκλάβο στο ανάκτορο της Μαγνησίας (σημερινής Manisa) κοντά στην Σμύρνη όπου οι Οθωμανοί πρίγκιπες (Şehzade) μορφώνονταν. Στο σχολείο του ανακτόρου γνωρίστηκε με τον Σουλεϊμάν, ο οποίος ήταν τότε στην ίδια ηλικία με τον Παργκαλί Ιμπραΐμ. Από τότε έγιναν ένα αχώριστο ζευγάρι και αργότερα, όταν ο Σουλεϊμάν έγινε ο δέκατος Σουλτάνος ​​του Οίκου του Οσμάν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, παραχώρησε στον αγαπημένο του πολλά αξιώματα. Ως εραστής του Σουλτάνου, μοιραζόταν τους οντάδες του Σουλεϊμάν σε χρόνια ειρήνης και τη σκηνή του εν καιρό πολέμου. Ζούσαν μαζί, έτρωγαν μαζί, κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι και μάλιστα φορούσαν ο ένας τα ρούχα του άλλου. Η οικειότητα και το βάθος της φιλίας τους σκανδάλισε την οθωμανική Υψηλή Πύλη η οποία έκρινε ακατάλληλο για τον σπουδαιότερο αυτοκράτορα του κόσμου να δείχνει τόση αδυναμία σε ένα απλό σκλάβο.
Όμως ο Ιμπραΐμ Πασάς δεν βρήκε το τέλος του από την Υψηλή Πύλη, αλλά είχε πέσει θύμα της συζύγου του Σουλεϊμάν, Χουρέμ Σουλτάν (Ρωξελάνη), η οποία ζήλευε με πάθος τη στενή σχέση των δύο ανδρών. Σε μια εκστρατεία που είχε κάνει εναντίον της περσικής αυτοκρατορίας των Σαφαβιδών, ως διοικητής του στρατού του Σουλεϊμάν, ο Ιμπραΐμ Πασάς έπεσε από την επιείκεια του Σουλτάνου μετά από μια απερισκεψία που διέπραξε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας όταν απένειμε ο ίδιος στον εαυτό του έναν τίτλο που είχε μέσα τη λέξη «Σουλτάνος». Η απερισκεψία αυτή θεωρήθηκε ως σοβαρή προσβολή προς τον Σουλεϊμάν. Η γυναίκα του Σουλεϊμάν τον παρότρυνε να τον σκοτώσει. Επειδή ο Σουλεϊμάν είχε ορκιστεί να μην πάρει τη ζωή του Ιμπραΐμ κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, απέκτησε έναν ισλαμικό φετβά (θρησκευτική εντολή), ο οποίος του επέτρεψε να πάρει πίσω τον όρκο με την ανέγερση τζαμιού στην Κωνσταντινούπολη Αργότερα ανακαλύφθηκε στις επιστολές του Ιμπραΐμ ότι είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης, αλλά παρ' όλα αυτά αποφάσισε να μείνει πιστός στον Σουλεϊμάν.
Ο Σουλεϊμάν αργότερα μετάνοιωσε πικρά για την εκτέλεση του Ιμπραΐμ και ο χαρακτήρας του άλλαξε δραματικά, σε σημείο όπου απομόνωσε τελείως τον εαυτό του από την καθημερινή διοίκηση της Αυτοκρατορίας . Η μεγάλη του λύπη αντανακλάται στα ποιήματά του, στα οποία ακόμη και μετά από είκοσι χρόνια τονίζει συνεχώς θέματα φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ φίλων, και συχνά αναφέρεται σε γνωρίσματα χαρακτήρα παρόμοια με αυτά του Ιμπραΐμ.


youtube.com

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

3 σχόλια:

Ali Al-Yunani είπε...

Από πού και ως πού οι δύο φίλοι ήταν εραστές και ομοφυλόφιλοι; Γράφετε ιστορία ή κουτσομπολιά;

Ανώνυμος είπε...

δεν εχει το τελευταιο επεισοδιο σε βιντεο????????????????????????????????

Ανώνυμος είπε...

Αφου ετσι ειναι ρε φιλε..... σε πειραζει η αληθεια?