ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Εξελέγη ο νέος Πάπας, Καρδινάλιος Μπεργκόλιο. Habemus Papam!


Λευκός καπνός βγήκε στις 8.05 μ.μ. από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα στο Βατικανό που σημαίνει ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει Πάπα και διάδοχο του Βενέδικτου ΙΣτ”
Ο λευκός καπνός έγινε δεκτός με ...
επευφημίες από χιλιάδες πιστούς που παρά τη βροχή κατέκλυσαν από το απόγευμα την πλατεία του Αγίου Πέτρου για να υποδεχθούν το χαρμόσυνο γεγονός.
Οι καμπάνες της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου άρχισαν να χτυπούν για να κάνουν γνωστή την εκλογή νέου Ποντίφικα.
Τα πλήθη φωνάζουν «Habemus Papam!», «Εχουμε Πάπα!». Μεξικανικές, ουκρανικές αλλά και πολλές αμερικάνικες σημαίες ανεμίζουν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, από πιστούς που ελπίζουν ότι ο νέος Ποντίφικας δεν θα είναι Ιταλός όπως προεξοφλούν τα γραφεία στοιχημάτων.
Ο 266ος Ποντίφικας αναμένεται να εμφανιστεί στο μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου και ως τότε το όνομά του δεν ανακοινώνεται. Θα είναι ο πρώτος ύστερα από έξι αιώνες που διαδέχεται έναν Πάπα που έχει παραιτηθεί.
Αναμένοντας τον νέο Πάπα ο κόσμος που πληθαίνει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό άρχισε να φωνάζει «Viva Papa!» «Ζήτω ο Πάπας!».

Μαύρος ήταν ο καπνός που βγήκε το μεσημέρι της Τετάρτης από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα. Κάτι που σήμαινε ότι και οι πρώτες δυο σημερινές ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου ποντίφικα ήταν άκαρπες – όπως και η μία χθεσινοβραδινή. Ακολούθησαν δύο νέες ψηφοφορίες το απόγευμα και το αποτέλεσμα ανακοινωθεί από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα στις 8.05 μ.μ.
Μόνος ένας Πάπας, ο Πίος ΙΒ” το 1939 είχε εκλεγεί μετά από μόλις τρεις ψηφοφορίες. Κατά μέσο όρο στα τελευταία εννέα Κονκλάβια έχουν απαιτηθεί επτά ψηφοφορίες. Ο απερχόμενος Βενέδικτος ΙΣτ” ήταν ξεκάθαρο φαβορί το 2005 και είχε χρειαστεί τέσσερις ψηφοφορίες.

Οπως και την Τρίτη η πλατεία του Αγίου Πέτρου έχει γεμίσει πιστούς που ελπίζουν να μπορέσουν να δουν σήμερα τον νέο ποντίφικα να εμφανίζεται στον εξώστη του Αγίου Πέτρου, μολονότι η «La Stampa» είχε «προβλέψει» στο εξώφυλλό της την Τετάρτη «Νέος πάπας αύριο;», προεξοφλώντας μια αποτυχία και των βραδινών ψηφοφοριών. Αποδείχθηκε δική της η αποτυχία.
«Δεν μπορείς να βάλεις τον Πάπα σε φούρνο μικροκυμάτων, είναι μια δύσκολη διαδικασία» δήλωσε ένας από τους αμέτρητους πιστούς που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Reuters.

Οι εκτιμήσεις των πρακτορείων στοιχημάτων δίνουν ως επικρατέστερο τον Ιταλό καρδινάλιο Άντζελο Σκόλα αλλά το τι έχει μεσολαβήσει μετά το «έξω όλοι» κάτω από τις τοιχογραφίες του Μικελάντζελο δεν το γνωρίζει κανείς.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ
 
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις