ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τελικός Προεπιλογής Κατηγορία Νέων: 1η Ζώνη-3η Ζώνη 1-1 (κ.α. & παρ.), 4-5 πέν. (video) Απονομή

Άτυχη η Βόρεια Ζώνη!
Άτυχη στάθηκε η 1η Ζώνη (Βορράς) που είχε στις τάξεις της παίκτες από την Βόρεια Ελλάδα και προπονητή στον πάγκο της, τον προπονητή της... ΕΠΣ Ημαθίας Αντώνη Λυμούση, αφού στον τελικό της διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων ΝΕΩΝ, που έγινε την Παρασκευή 10 Μαίου στην Αθήνα,

στο γήπεδο Καραϊσκάκη, δεν κατάφερε να κερδίσει, ύστερα από μια άκρως συγκλονιστική εμφάνιση, την αντίστοιχη ομάδα της 3ης Ζώνης (Νότος), αφού στην κανονική της διάρκεια ο αγώνας έληξε με 1-1,

σκορ το οποίο δεν άλλαξε και στην παράταση που ακολούθησε και έτσι οι ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχρή διαδικασία των πέναλτι,

όπου ήρωας αναδείχθηκε ο νεαρός Άστρας της Νότιας Ζώνης που απέκρουσε δυο συνεχόμενα πέναλτι και έστειλε τους συμπαίκτες του στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Κατά γενική ομολογία όλων όσων παρακολούθησαν τον αγώνα, η τυπικά γηπεδούχος 1η Ζώνη (Βορράς) στο μεγαλύτερο μέρος των 120’ λεπτών ήταν καλύτερη σε σχέση με τον αντίπαλο,

που προσπάθησε να παίξει, αλλά οι παίκτες του Λυμούση σωστά τοποθετημένοι στον αγωνιστικό χώρο, με σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό, ανάπτυξη κυρίως από τον πίσω χώρο, πολλούς αυτοματισμούς, και μια αμυντική λειτουργία που θα ζήλευαν μεγάλες ομάδες, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους.

Παρόλα αυτά οι μετέπειτα νικητές, κατάφεραν να προηγηθούν στο 48’ με τον Ρέντζη που πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση των αμυντικών και με σουτ από 45 μ. έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Λαμπίρη για να γράψει το 0-1. Και σαν να μην έφθανε αυτό στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Κονιδάς χάνει καταπληκτική ευκαιρία να κάνει δυο τα τέρματα για την ομάδα του.

Ο κ. Λυμούσης βλέποντας πως οι παίκτες του έχουν σαστίσει προς στιγμή, αμέσως προχώρησε σε δυο αλλαγές, δίνοντας περισσότερο ζωντάνια στην ομάδα. Δεν πέρασαν οκτώ λεπτά, συγκεκριμένα στο 54’ και ο Αμαραντίδης Κυριάκος παρεμβαίνει έξυπνα σε μια βαθιά πάσα του Μουρατίδη, ανάμεσα στους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα και ανενόχλητος σε κενή εστία ισοφαρίζει το ματς σε 1-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στη συνέχεια οι φίλαθλοι με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τα νεαρά ταλέντα, κυρίως όμως από την 1η Ζώνη, οι παίκτες της οποίας έδειχναν να ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι, να χάνουν κάποιες ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο το σκορ να αλλάξει.

Η κλασική ευκαιρία που σημάδεψε τον αγώνα ήταν στο 87’ όταν ο Ντινόπουλος ξέφυγε από τους αμυντικούς και πολύ κοντά στην εστία επιχείρησε το σουτ που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Άστρας σε κόρνερ, στερώντας από τον φορ της 1ης Ζώνης να πανηγυρίσει μια επιτυχία.

Καλή ευκαιρία χάθηκε και από τους παίκτες της 3η Ζώνης στο 16’ του α’ ημιχρόνου, όταν από μακριά ο Νιάρος σούταρε και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Λαμπίρη χωρίς να τον ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση όπου και πάλι το σκορ δεν άλλαξε, για να έρθει η διαδικασία των πέναλτι όπου θα έβγαινε και ο νικητής του τελικού. Εκεί άτυχη στάθηκε η ομάδα της 1ης Ζώνης, αφού οι παίκτες της 3ης Ζώνης έχασαν το πλεονέκτημα στην πρώτη εκτέλεση όταν ο Τρίγκας έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ευκαιρία όμως χάθηκε και από τους παίκτες της 1ης Ζώνης στο τελευταίο πέναλτι, αφού ο αρχηγός της Χατζηγεωργίου νικήθηκε από τον Άστρα που απέκρουσε ενστικτωδώς. Στη συνέχεια ο Κοντογιάννης πετυχαίνει το γκολ, σε αντίθεση με τον Ίντο την εκτέλεση του οποίου απέκρουσε θεαματικά ο Άστρας πανηγυρίζοντας με τους συμπαίκτες του την κατάκτηση της 1ης θέσης.

Αυτό που διαδραματίστηκε για λίγες στιγμές στο Καραϊσκάκη δεν περιγράφεται με λόγια αφού στο γήπεδο υπήρχαν οι νικητές που το γιόρταζαν δεόντως και στην άλλη πλευρά οι παίκτες της 1ης Ζώνης περίλυποι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως χάθηκε το τρόπαιο μέσα από τα χέρια τους.

Αυτό όμως που έχει σημασία για τους ποδοσφαιριστές της 1ης Ζώνης, που φθάσανε μετά από πολλές αξιολογήσεις στον τελικό Ελλάδος, είναι η πολύ καλή παρουσία τους και το πλούσιο ταλέντο που διαθέτουν, που ασφαλώς και δεν θα αφήσει ασυγκίνητους πολλές ομάδες που θέλουν να επενδύσουν σε νεαρούς, οι οποίοι και σαφώς θα χτυπήσουν κάποια στιγμή την πόρτα της Εθνικής.

Το κύπελλο στους νικητές απένειμε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σαρρής, ενώ τα μετάλλια έδωσαν οι κκ Δημητρίου Π., Παπακωνσταντίνου Ι., και Προύντζος Ν. εκ μέρους του ΔΣ της ΕΠΟ και των Μικτών Ομάδων.

Ο Ημαθιώτης προπονητής της 1ης Ζώνης (Βορράς), Λυμούσης Αντώνης, δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συνεργάστηκα με αυτά τα παιδιά.
Θεωρώ ότι επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο για την παρουσία τους μέχρι και τον τελικό. Φυσικά με γεμίζει λύπη το γεγονός ότι αυτή η ομάδα είχε μέταλλο και εξαιρετικό ταλέντο, αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει το κύπελλο.

Ήταν πραγματικά μια ομάδα με κεφαλαία γράμματα, παιδιά με φοβερό χαρακτήρα που δύσκολα συναντάς σε ομάδες.
Ήμασταν άτυχοι στην διαδικασία της ρωσικής ρουλέτας. Φθάσαμε μια ανάσα πριν το όνειρο. Πιστεύω ακράδαντα ότι πολλά παιδιά θα κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο. Τους ευχαριστώ για αυτό που μου προσφέρανε. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Ήταν ανεπανάληπτοι».

Σκόρερ: 55΄ Αμαραντίδης Κ.-48΄ Ρέντζης

1η Ζώνη: Λαμπίρης, Τσατσαρωνάκης, Μουρατίδης, Χατζηγεωργίου, Μαζουλουξής, Ίντος, Παπουτσίδης (40΄ Αμαραντίδης Κ.), Ζολώτας ...
(53΄ Μηντσιούδης), Ντινόπουλος, Μπίντσης (50΄ Κεσίδης), Αμαραντίδης Β.


3η Ζώνη: Άστρας, Παναγιώτου, Αναστασίου, Σταύρου, Νάκος, Νιάρος (71΄ Μαναρίτσας), Καρούτης, Τρίγκας, Σταθόπουλος, Κονιδάς (111΄ Κοντογιάννης), Ρέντζης (80΄ Γεωργιόπουλος).

Απονομή Τελικών Προεπιλογής Παίδων/ Νέων


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: