ΣΙΝΕ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

5.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργούν τα ΤΟΠΣΑ!!!

Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση 24 εκατομμυρίων ευρώ μέσω των «ΤΟΠΣΑ», τα Σχέδια που αναμένεται να δημιουργήσουν 5 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, καθώς η... Περιφέρεια Αττικής, ούσα η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή, ολοκλήρωσε τις ενέργειες που απαιτούνται για την εκκίνηση του Προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπέγραψε τους Πίνακες Αξιολόγησης των προτάσεων των αναπτυξιακών συμπράξεων, που υποβλήθηκαν στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της Ανοιχτής Πρόσκλησης για το έργο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠΣΑ) και αφού πρώτα υποβλήθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για «πλήρη διαφάνεια και πιστή τήρηση της νομιμότητας όλων των πράξεών της», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής θα ενημερώσει τους δικαιούχους που έχουν επιλεγεί, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων, ύψους 24 εκ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, τόνισε:
«Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Ειδικά, στην Περιφέρεια Αττικής η ανεργία έχει φτάσει στο 28% και στους νέους αγγίζει το 60%, η ανεργία των γυναικών και των μακροχρόνια ανέργων έχουν εκτιναχθεί, φέρνοντας δυστυχώς την Περιφέρειά μας στην πρώτη θέση. Οι συμπράξεις των ΤΟΠΣΑ θα δημιουργήσουν 5.000 θέσεις απασχόλησης που θα συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας που κοντεύει να μετεξελιχθεί σε κοινωνικό εφιάλτη.

Εμείς, τηρώντας την υπόσχεσή μας για διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και λειτουργώντας προς όφελος όλων των πολιτών της Αττικής, ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση των προτάσεων, τις υποβάλαμε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σήμερα ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα που καλύπτουν όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο που διαθέτουμε στηρίζουμε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής».

epoli.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: