ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ 2014: Βραζιλία - Μεξικό 0-0 [videos]

Η Βραζιλία δεν έκανε καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής και αναδείχθηκε ισόπαλης χωρίς σκορ με το Μεξικό, έτσι αμφότερες έχουν από 4 βαθμούς.

Την Τετάρτη η Κροατία παίζει με Καμερούν και ο νικητής πάει στους 3 βαθμούς, έτσι θα έχει πολλές ελπίδες για πρόκριση την τελευταία αγωνιστική.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Γκιγιέρμο Οτσόα, με τον Μεξικανό τερματοφύλακα να κάνει 4-5 μεγάλες επεμβάσεις, με μία είναι... τεράστια.

Οι Μεξικανοί δεν φοβήθηκαν σε καμία περίπτωση, δίκαια πήραν την ισοπαλία και το ματς με την Κροατία την τελευταία αγωνιστική αναμένεται συναρπαστική.


Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Αρένα Καστελάο"

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ (84' Ουίλιαν), Ραμίρες (46' Μπερνάρντ), Νεϊμάρ, Φρεντ (68' Ζο).

ΜΕΞΙΚΟ: (5-3-2): Οτσόα, Αγκιλάρ, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Ράφα Μάρκες, Έκτορ Μορένο, Λαγιούν, Χοσέ Χουάν Βάσκες, Έκτορ Ερέρα (76' Φαμπιάν), Γκουαρδάδο, Ζιοβάνι ντος Σάντος (84' Ραούλ Χιμένες), Περάλτα (74' Χαβιέρ Ερνάντες).

Γκολ: -
Κάρτες: 45' Ραμίρες, 59' Αγκιλάρ, 62' Βάσκες, 79' Τιάγκο Σίλβα

Η ανασκόπηση του αγώνα
Το πρώτο ημίχρονο στο "Αρένα Καστελάο" μπορεί να μην είχε γκολ, είχε όμως καλό ρυθμό και από δύο μεγάλες ευκαιρίες για Μεξικό και Βραζιλία.

Στο 26' ο Έκτορ Ερέρα έκανε τρομερό σουτ από δεξιά λίγο έξω από την περιοχή και ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά δεν δόθηκε κόρνερ, ενώ άλλη καλή φάση του Μεξικού στο πρώτο 45άλεπτο ο Χοσέ Χουάν Βάσκες πλάσαρε από μακριά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στην πρώτη μεγάλη στιγμή της Βραζιλίας ο Γκιγιέρμο Οτσόα έκλεψε την δόξα, καθώς στην φοβερή κεφαλιά του Νεϊμάρ ο τερματοφύλακας της Αζαξιό έκανε απίστευτη απόκρουση στο 26, ενώ στο 44' έκανε νέα μεγάλη επέμβαση σε κοντινή προβολή του Παουλίνιο, μετά από εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ και πάσα του Τιάγκο Σίλβα με το στήθος.

Η επιλογή του Ραμίρες για την 11άδα αντί του Χουλκ (ανέτοιμος) ήταν κακή, έτσι στο ημίχρονο ο Σκολάρι τον αντικατέστησε με τον Μπερνάρντ. Αυτός στο 48' δημιούργησε φάση, όταν μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Νεϊμάρ και πρόλαβε να διώξει με κεφαλιά ο Φρανσίσκο Ροντρίγκες.

Άστοχα τα σουτ των Έκτορ Ερέρα στο 57' και Αντρές Γκουαρδάδο στο 60', ενώ στο 63' ο Νεϊμάρ εκτέλεσε απευθείας μακρινό φάουλ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 69' ήρθε ξανά η ώρα να σταματήσει ο Οτσόα τον Νεϊμάρ, αυτήν την φορά όχι τόσο εντυπωσιακά, καθώς το δυνατό σουτ του Βραζιλιάνου ουσιαστικά κατέληξε πάνω στο σώμα του.

Στα τελευταία λεπτά λίγο έλειψε το Μεξικό να... κλέψει το ματς, καθώς στο 89' το σουτ του Αντρές Γκουαρδάδο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 90' αυτό του Ραούλ Χιμένες πήγε πάνω στο σώμα του Ζούλιο Σέζαρ.


Η φάση του αγώνα
Η απίστευτη απόκρουση του Γκιγιέρμο Οτσόα στο 26' με το δεξί χέρι στην καταπληκτική κεφαλιά του Νεϊμάρ. Αυτή η επέμβαση φέρνει το Μεξικό πιο κοντά στους "16".

Ο διαιτητής
Ο Τούρκος, Τσιουνέιτ Τσακίρ, είναι διαιτητής επιπέδου Champions League, αλλά και Μουντιάλ όπως απέδειξε. Δεν έκανε λάθη, επέτρεψε όσο έπρεπε το δυνατό παιχνίδι.


Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Γκιγιέρμο Οτσόα είναι σίγουρα ο κορυφαίος του αγώνα. Ο πορτιέρε της Αζαξιό τα 3 τελευταία στην Γαλλία, κάθε χρόνο, έχει τις περισσότερες αποκρούσεις. Απόψε έκανε μία καταπληκτική σε κεφαλιά του Νεϊμάρ, αλλά έσωσε το Μεξικό σε 2-3 ακόμη περιπτώσεις, με δεύτερη κορυφαία αυτή του 86' στην καρφωτή κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα.


Μας άρεσε
Γενικότερα η εμφάνιση του Μεξικού. Γύρισε το σύστημα σε 5-3-2 και δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από την Βραζιλία. Το ματς με την Κροατία αναμένεται σπουδαίο.


Δεν μας άρεσε
Η επιλογή του Σκολάρι να βάλει Ραμίρες στην 11άδα, καθώς σίγουρα δεν μπορεί να παίξει στην θέση του Χουλκ. Γενικά πάντως η εμφάνιση της "σελεσάο", η οποία μπορεί να είναι γηπεδούχος, αλλά στους "16" αν δεν βελτιωθεί θα αποκλειστεί από Ολλανδία ή Ισπανία (ή Χιλή).



apokrousi από greenfaliro


sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: