ΣΙΝΕ

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Θα επιτρέπεται η δομική ξυλεία στους πρόχειρους στάβλους

Σε απαλοιφή του όρου «δομική ξυλεία» από τα υλικά που απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν οι κτηνοτρόφοι, για να κατασκευάσουν πρόχειρα καταλύματα ζώων (για τα οποία...
σημειωτέον δεν απαιτείται οικοδομική άδεια), όπως ορίζονται στη διευκρινιστική εγκύκλιο του νόμου 4056/2012, προχωρά άμεσα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του AgroNews, ελλείψει υπαλλήλων τα δασαρχεία δεν θα μπορέσουν να εξετάσουν τις αιτήσεις νομιμοποίησης στάβλων ως 12 Σεπτεμβρίου.

Τη δέσμευση αυτή παρέσχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου στη Βουλή την Πέμπτη 31 Μαρτίου, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μπγιάλα.

Αν η υπόσχεση Αποστόλου γίνει πράξη, αναμένεται να διευκολυνθούν παραγωγοί με πρόχειρα καταλύματα, καθώς η αναφορά του όρου «δομική ξυλεία» στην επίμαχη εγκύκλιο του νόμου 4056/2012 (ΦΕΚ 52Α, με αριθμό πρωτοκόλλου 1464/67426/13-6-2012), απέκλειε ουσιαστικά κάθε είδους ξύλου από τα υλικά κατασκευής του πρόχειρου στάβλου, σε αντίθεση με τον ίδιο το νόμο (4056), που προβλέπει στα υλικά κατασκευής ξύλα, κλαδιά κ.λπ.

Υποσχέσεις οριστικής λύσης για τα σταβλικά
Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε λύση για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, με ευκολότερες άδειες για προκατασκευασμένες τέτοιες εγκαταστάσεις.

«Ήδη, με το νομοσχέδιο που αφορά τους βοσκοτόπους σε συγκεκριμένο άρθρο προβλέπουμε μία παρέμβαση γι’ αυτά τα καταλύματα, κυρίως για να έχουν τις προϋποθέσεις που είπα προηγούμενα, της απλούστευσης των σχετικών διαδικασιών. Ίσως προβλέψουμε προκατασκευασμένες ή τέτοιες εγκαταστάσεις, θα έλεγα, που θα είναι ευκολότερη η διαδικασία έκδοσης των αδειών, αλλά και των αδειών λειτουργίας, για να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: