ΣΙΝΕ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ένα ψευδές μήνυμα για επιστράτευση διακινείται τις τελευταίες ώρες μέσω SMS

Το ψευδές μήνυμα που κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό αναφέρει: ...
 «Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ξεκινάει η διαδικασία επιστράτευσης αρχής γενομένης 298 έως 326. Θα δοθούν υπόλοιπες πληροφορίες εν καιρώ», γράφει το εν λόγω μήνυμα.

Ένα ψευδές μήνυμα για επιστράτευση έχει αρχίσει να διακινείται τις τελευταίες ώρες μέσω SMS σε κινητά Ελλήνων πολιτών, προκαλώντας αναστάτωση.

Τα μηνύματα αυτά, που όπως είναι λογικό έχουν προκαλέσει ανησυχία, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ επικαλούμενη πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

Οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρει για δήθεν επιστράτευση, πρόκειται για ψευδής είδηση καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για προσπάθειες άγνωστων κύκλων να δημιουργήσουν αναταραχή.

Νωρίτερα την Πέμπτη, στο φυλάκιο Καστανεών Έβρου έφτασαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ftontex Φαμπρίς Λεζερί.


Τουρκικά F-16 πάνω από τη Στρογγύλη

Νέα υπερπτήση στον εναέριο χώρο του Αιγαίου πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16.

Τα δύο αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης και πέταξαν πάνω από τη Στρογγύλη στα 24.000 πόδια.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Συνάντηση Δένδια - Πάιατ

Εν τω μεταξύ, με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο κ. Πάιατ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συζήτηση εστιάστηκε στις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας, καθώς και στην κατάσταση στον Έβρο, σχετικά με τις οποίες ο υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε διεξοδικά τις ελληνικές θέσεις.

Μετά τη συνάντηση, ο Αμερικανός πρέσβης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έκανε λόγο για συνέχιση τη στενής συνεργασίας με τον κ. Δένδια, καθώς οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της».

«Θα εργαστούμε προκειμένου να εξουδετερώσουμε τις εντάσεις και να τερματίσουμε τις προκλητικές πράξεις και τις ψευδείς ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», επεσήμανε ο κ. Πάιατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: