ΣΙΝΕ

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Γιατί ο Καραμανλής δεν πρόκειται να δώσει δικαιολογία στον Μητσοτάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ανοιχτός στο να δώσει το παρόν και στην προεκλογική συγκέντρωση του Κυριάκου στη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός - χωρίς, πάντως, να μιλήσει

Μεγάλες προσδοκίες, προκειμένου να...

τονώσει την εικόνα συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας, τρέφει το μέγαρο Μαξίμου για την αυριανή εκδήλωση όπου Μητσοτάκης, Καραμανλής και Σαμαράς θα μιλήσουν σε κοινή εκδήλωση για το ρόλο της ΝΔ και του ιδρυτή της στην ένταξη της Ελλάδας στην -τότε- ΕΟΚ.

Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε ο ίδιος στους δυο πρώην πρωθυπουργούς προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, που έχει ως στόχο να δοθεί εικόνα ενότητας στο κυβερνών κόμμα. Και αν για τον Αντώνη Σαμαρά κανείς δεν είχε αμφιβολία (πήγε και στη συγκέντρωση του πρωθυπουργού στην Εύβοια) το ερώτημα ήταν τι θα έπραττε ο Κώστας Καραμανλής, που μόλις πρόσφατα αποφάσισε να τερματίσει τον κοινοβουλευτικό του βίο, μη κατεβαίνοντας υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ για πρώτη φορά μετά το 1989.

Ο Κώστας Καραμανλής, λοιπόν, όχι μόνο αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού, αλλά όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη συζητά πλέον θετικά και το ενδεχόμενο να δώσει το παρόν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι η συμπρωτεύουσα ήταν η εκλογική περιφέρεια του πρώην πρωθυπουργού και ο νυν πρωθυπουργός την επέλεξε ως μια από τις τρεις που θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

ADVERTISEMENT

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να δώσει την παραμικρή αφορμή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό να επικαλεστεί δικαιολογίες περί υπονόμευσής του. Ο νυν αρχηγός της ΝΔ θα πιστωθεί το αποτέλεσμα είτε είναι θετικό, είτε είναι αρνητικό, εξ ολοκλήρου. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη μια ή στην άλλη περίπτωση για τον καθένα.

ΥΓ1: Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, πάντως, ο Κώστας Καραμανλής, αν τελικά παραστεί, δεν θα απευθύνει χαιρετισμό.

ΥΓ2: Στην εκδήλωση για την ένταξη της χώρας στην (τότε) ΕΟΚ δεν έχει σημασία μόνο αν ο πρώην πρωθυπουργός παραβρεθεί. Εξίσου μεγάλη σημασία έχει και το τι θα πει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: