ΣΙΝΕ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2024

Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας - Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας και η ομάδα EPAS του 3ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν για τον εορτασμό της... Ημέρας της Ευρώπης, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024.

Η Ημέρα της Ευρώπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου και σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», με την οποία ο Ρομπέρ Σουμάν διατύπωσε την πρότασή του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η 9η Μαΐου είναι και ημέρα νίκης κατά του ναζισμού και του φασισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας των λαών της Ευρώπης. Μία ημέρα όπου το σκοτάδι που είχε απλωθεί στη Γηραιά Ήπειρο έφυγε μία για πάντα.

Ο εορτασμός θα περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων/εκδηλώσεων οι οποίες θα διεξαχθούν στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης (Ψαρών - απέναντι από το ωδείο)  με ώρα έναρξης 10:00 π.μ. Αρχικά θα πραγματοποιηθούν σύντομοι χαιρετισμοί και έπειτα θα ακολουθήσει το διαδραστικό κομμάτι της εκδήλωσης με δράσεις/δραστηριότητες που θα χωρίζονται σε σταθμούς ανά θεματική και θα πραγματευτούν τα ακόλουθα:

-         παρουσίαση των δράσεων και πρωτοβουλιών της ομάδας EPAS του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους ως Σχολεία - Πρέσβεις του ΕΚ - προβολή ψηφιακού ή και φυσικού χάρτη και γνωριμία με έργα της ΕΕ στην περιοχή

-         επιδαπέδια παιχνίδια για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και την κλιματική αλλαγή, με τη συμμετοχή του Clube

-         διαδραστικά/διαδικτυακά παιχνίδια γνώσεων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οφέλη του Ευρωπαίου πολίτη

-         παιχνίδια με κάρτες και βιωματικά παιχνίδια για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των συμμετεχόντων/ουσών σχετικά με τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, τον ρόλο και τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

-         info kiosk για την ενημέρωση των νέων σχετικά με τις ευκαιρίες κινητικότητας τα προγράμματα Erasmus+ και European Solidarity Corps αλλά και πληροφόρηση των νέων σχετικά με τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, ώστε να αντιληφθούν την ιδιαίτερη αξία που φέρει η συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές του 2024 αλλά και να κατανοήσουν εις βάθος τον ρόλο και τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν μέσα από τη χρήση εκπαιδευτικών διαδραστικών παιχνιδιών με την παράλληλη συνεργατική διερεύνηση και οικοδόμηση της γνώσης τους σχετικά με ζητήματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αυθεντικά περιβάλλοντα μάθησης και με έμφαση στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής τους ταυτότητας.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας  - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, με την υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η CluΒΕ (Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, με σταθμούς/δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων/ουσών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα της επικοινωνίας.

*** Προσοχή: Σε περίπτωση κακοκαιρίας η δράση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης. 


Οι Νέοι Μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις