ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

"Όχι" Μαρσέιγ σε ΟΣΦΠ για Μπεν Αρφά

Το σίριαλ με τη μεταγραφή του Χατέμ Μπεν Αρφά στον Ολυμπιακό καλά κρατεί. Μετά τις πληροφορίες για απροθυμία του παίκτη να έρθει στην Ελλάδα, ήρθε και ο πρόεδρος της Μαρσέιγ, Ζαν Κλοντ Ντασιέ, να απορρίψει την πρόταση που έχει κάνει ο Ολυμπιακός για να αποκτήσει τον παίκτη. Ο Ζαν Κλοντ Ντασιέ μίλησε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1 και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των "ερυθρολεύκων" για τον Μπεν Αρφά. Ολυμπιακός έχει ενδιαφερθεί εμπράκτως για τον Μπεν Αρφά", δήλωσε, αλλά αμέσως μετά ξεκαθάρισε: "Η πρόταση που κατέθεσε δεν ήταν ικανοποιητική. Περιμένουμε να κάνει καινούρια προσφορά". Με αυτές τις δηλώσεις ο πρόεδρος της Μαρσέιγ επιβεβαίωσε επίσης και το "πωλητήριο" που έχει βάλει στον ποδοσφαιριστή. Ως εκ τούτου πιθανώς ο Ντασιέ να κάνει κινήσεις τακτικής ώστε να εξασφαλίσει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί. sport24.gr Η πρόταση του Ολυμπιακού ανέρχεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στα 8 εκατομμύρια Ευρώ. Λέγεται ότι η Μαρσέιγ θέλει ένα εκατομμύριο παραπάνω. Αν πράγματι αυτή είναι η απόσταση, τότε δεν πρόκειται περί αγεφύρωτου χάσματος. Άκρη μπορεί να βρεθεί. Κι ίσως γι' αυτό οι "ερυθρόλευκοι" εκτιμούν πως στο τέλος η μεταγραφή θα πραγματοποιηθεί. Καθότι θεωρούν πως είναι δύσκολο να βρει η Μαρσέιγ αυτή τη στιγμή στην αγορά τα χρήματα που προσφέρει ο Ολυμπιακός.

ΤΟ GREEKDDL. KAI ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ GAMATO.

aw2
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘEΛΕΤΕ.

ΜΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ: Ανακοίνωσε Καμπερίδη

ΜΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ: Ανακοίνωσε Καμπερίδη – Θα προπονεί ο Καρκαμάνης(Ανταπόκριση: Δημήτρης Δερμίσης) Με «αστραπιαίες» κινήσεις, η ΜΑΕ Ποντίων ανακοίνωσε την αντικαταστάτη του Σάκη Κωτσιόπουλου στον πάγκο της ομάδας. Πρόκειται για τον Γιώργο Καμπερίδη, ο οποίος χθες το βράδυ είχε συνάντηση με τους ιθύνοντες του συλλόγου και επήλθε η συμφωνία. Ο κ. Καμπερίδης, θα βρίσκεται στο «τιμόνι» των Ποντίων τουλάχιστον για έξι μήνες, έχοντας ως γυμναστή τον Γιάννη Βαρβούτη. Επίσης, το σωματείο προχώρησε σε ακόμη μια σπουδαία συμφωνία. Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Καρκαμάνης θα δίνει το παρών στην Κατερίνη, μια φορά την εβδομάδα, για να προπονεί τους τερματοφύλακες… ** Ο Γιώργος Καμπερίδης, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση την Πέμπτη. ** Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος τεχνικός είπε πως «έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα που έχει φιλοδοξίες και στόχους. Στόχος μου είναι να απολαμβάνουμε τις προπονήσεις και τα παιχνίδια και μέσα απ’ αυτό στο τέλος να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη επιτυχία».

Πήρε Μπούτου, περιμένει Μπεν Αρφά

ΤΡ. ΜΠΟΥΤΟΥ Δανεικός για 6 μήνες στον Ολυμπιακό, που έχει οψιόν αγοράς έναντι 1,5 εκατ. ευρώ
ΤΡ. ΜΠΟΥΤΟΥ Δανεικός για 6 μήνες στον Ολυμπιακό, που έχει οψιόν αγοράς έναντι 1,5 εκατ. ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προχωράει η μεταγραφή του Μπεν Αρφά, αλλά πριν από τον Γάλλο ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Κονγκολέζο επιθετικό Τρεζόρ Μπούτου...
Μεγάλη κινητικότητα υπήρχε χθες στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ, με τον γενικό διευθυντή της ομάδας Γ. Χρυσικόπουλο να είναι σε συνεχείς επαφές με τη Μαρσέιγ και τον ατζέντη του Μπεν Αρφά, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι έπαιζε σε δύο ταμπλό.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν για έξι μήνες δανεικό από την Μπαζέμπε του Κονγκό τον 24χρονο επιθετικό Τρ. Μπούτου.
Η Μαζέμπε είναι κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ της Αφρικής και ο Κονγκολέζος επιθετικός θεωρείται από τα μεγαλύτερα ονόματα που αγωνίζονται στη «μαύρη ήπειρο», ενώ σε μικρότερη ηλικία είχε δοκιμαστεί στην Αρσεναλ.
Ο Μπούτου είχε ξαναπροταθεί και τον Ιανουάριο του 2008 στον Ολυμπιακό, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν οψιόν αγοράς έναντι 1.500.000 ευρώ.
Οσο για τον Μπεν Αρφά, σύμφωνα με όσα διέρρεαν ανεπίσημα διοικητικοί κύκλοι των Πειραιωτών, υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθεί η απόκτησή του, αν τις επόμενες ώρες δεν υπάρξει ανατροπή του σκηνικού.
Χθες υπήρχαν αλλεπάλληλες επαφές των «ερυθρολεύκων» με τη Μαρσέιγ και τον ατζέντη του παίχτη, και το συμπέρασμα που έβγαινε το βράδυ ήταν το εξής: «Ολα πάνε καλά και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία». Σήμερα η Μαρσέιγ αγωνίζεται με την Οσέρ και μπορεί μετά το παιχνίδι να υπάρξουν ανακοινώσεις.
Με τον γαλλικό σύλλογο υπάρχει συμφωνία του Ολυμπιακού στα 8.000.000 ευρώ για την αγορά του παίχτη και μετά τη χθεσινή συνάντηση του Μπεν Αρφά με τη διοίκηση της ομάδας του υπάρχει αισιοδοξία ότι και αυτός θα πει «oui» στην πρόταση του Ολυμπιακού.
Βέβαια, ο τεχνικός των Μασσαλών Ντ. Ντεσάμπ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως, επειδή θα φύγουν αρκετοί παίχτες για το «Κόπα Αφρικα», υπολογίζει κανονικά τον Μπεν Αρφά, αλλά, αν ο παίχτης δεχτεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, δεν θα χαλάσει η μεταγραφή.
Το περιοδικό «France Football» έγραφε χθες ότι ο Μπεν Αρφά θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ενώ το σάιτ «Football.fr» υποστήριζε ότι ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν έχει πειστεί ακόμα να πάει στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, ο Μ. Γιοβάνοβιτς της Σταντάρ Λιέγης, μιλώντας στο σάιτ του «NovaΣπορ», έκανε νέο άνοιγμα στους «ερυθρόλευκους». «Θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ και θα ήταν όνειρο για μένα να φορέσω τη φανέλα του. Η αλήθεια είναι πως έχω μαγευτεί από τον κόσμο της ομάδας.
Μακάρι μία μέρα να παίξω και εγώ εκεί και να τους έχω στο πλευρό μου», τόνισε ο Σέρβος μεσοεπιθετικός και προσέθεσε: Ο Ολυμπιακός δίκαια βρίσκεται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εχει έναν σπουδαίο προπονητή και έναν καταπληκτικό πρόεδρο. Από την 1η Γενάρη θα μπορώ να υπογράψω σε όποια ομάδα επιθυμώ. Στη Σταντάρ Λιέγης έχω περάσει υπέροχα χρόνια και σέβομαι απεριόριστα τους ανθρώπους της ομάδας και τους οπαδούς της».
Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει αποφασίσει να κάνει πρόταση στον Γιοβάνοβιτς μετά την Πρωτοχρονιά για να τον αποκτήσει ως ελεύθερο το καλοκαίρι και όλα δείχνουν ότι ο Σέρβος μεσοεπιθετικός θα «πιάσει λιμάνι».
Οσο για τον Λούα Λούα, τις επόμενες μέρες θα αποδειχθεί αν η περίπτωσή του θα επηρεαστεί από την απόκτηση του συμπατριώτη του, Μπούτου.

Φέσια ντροπή διεθνώς από τον ΕΟΤ

Φέσια ντροπή διεθνώς από τον ΕΟΤΑποκαλύψεις σοκ για τα πεπραγμένα και κυρίως τις «τρύπες» που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες ηγεσίες του (τότε) υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης έκανε την Τετάρτη η Αντζελα Γκερέκου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή Κοινωνία Ωρα MEGA.

Υπάρχουν τεράστια χρέη, πάνω από 120 εκατ. ευρώ από τη διαφήμιση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και των Εκθέσεων, ενώ μόνο σε μεγάλα ξένα ΜΜΕ τα χρέη φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ενδεικτικά μόνο στο CNN 2,5 εκατ. ευρώ, στο BBC περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, στο Travel Channel και αλλού. Αντίστοιχα χρέη υπάρχουν προς μεγάλες εφημερίδες και έντυπα, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για τον Τουρισμό.


Τα χρέη αυτά, διευκρίνισε η κυρία Γκερέκου, αφορούν χρήσεις έως και το 2006, ενώ για το 2008 μόνο σε διεθνείς εκθέσεις χρωστάμε 8 εκατ. ευρώ. Η ίδια περιέγραψε μάλιστα μία εικόνα ανεξήγητης αύξησης των δαπανών. Ετσι, ενώ το 2003 δαπανήσαμε περίπου 3,5 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή σε 89 διεθνείς εκθέσεις, το 2008 για 118 συμμετοχές το κόστος εκτοξεύθηκε στα 15 εκατ. ευρώ.
«Εχουμε σημαντικά προβλήματα με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό και τις δυσλειτουργίες λόγω οφειλών και προσπαθούμε να εξορθολογίσουμε την κατάσταση, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και μεγάλων δαπανών», είπε η υπουργός σχολιάζοντας δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι υπήρξαν κατασχέσεις υλικού από ελληνικά περίπτερα σε μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.
Τεράστιο κόστος χωρίς ανταπόδοση
Μόνο οι διευθυντές των γραφείων αυτών αμοίβονταν με 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως, όπως αποκάλυψε η κυρά Γκερέκου, ενώ το κόστος λειτουργίας των γραφείων ήταν 15 εκατ. ευρώ φέτος και για το 2010 θα έφτανε τα 17 εκατ. ευρώ, προσέθεσε.
Και όλα αυτά με πολύ χαμηλή ανταποδοτικότητα, καθώς τα περισσότερα γραφεία παρουσίαζαν σχεδόν μηδενικό έργο, πλην κάποιων εξαιρέσεων που πραγματικά δουλεύουν πολύ σωστά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της.
Ενδεικτικά, ανέφερε ότι στον Καναδά το γραφείο του ΕΟΤ απασχολεί μόνο έναν υπάλληλο, μέσης εκπαίδευσης, η δαπάνη για τη λειτουργία του φθάνει τα 275.000 ευρώ.
Στη Νέα Υόρκη το γραφείο σχεδόν υπολειτουργεί, παρότι πρέπει να ενισχυθεί η ελληνική παρουσία στην εκεί τουριστική αγορά, στις Βρυξέλλες το αντίστοιχο γραφείο κινδυνεύει να κλείσει, ενώ στην Κίνα όπου υπήρξαν και συγκεκριμένα προβλήματα, αναγκαζόμαστε να κάνουμε έλεγχο βαθύτερο, σημείωσε η κ.Γκερέκου. Προσέθεσε μάλιστα ότι στη Γερμανία έχουμε τέσσερα γραφεία ΕΟΤ, όταν μπορούμε να έχουμε ένα κεντρικό και να χρησιμοποιήσουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση για δραστική μείωση του κόστους.
Κατήγγειλε πλιάτσικο
Η υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης χωρίς φορητούς υπολογιστές ή σκληρούς δίσκους, με 60 κινητά τηλέφωνα να λείπουν, ενώ χρειάστηκε να συγκεντρωθούν ξανά τα στοιχεία από τις κατά τόπους διευθύνσεις.
Μάλιστα, προσέθεσε ότι λείπουν ακόμη και οχήματα βαν του ΕΟΤ τα οποία κατά την ίδια κατευθύνθηκαν σε περιοχές όπου πολιτεύτηκαν διάφοροι υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές.
Απαντήσεις Μαρκόπουλου
Ο πρώην υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κ.Μαρκόπουλος σε τηλεφωνική του παρέμβαση υποστήριξε ότι παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ 20 προκηρυγμένες θέσεις διευθυντών γραφείων του ΕΟΤ, ενώ στις περιπτώσεις όπου αναφέρθηκε κακοδιαχείριση χρήματος, όπως στο Πεκίνο, ήταν σε εξέλιξη οι σχετικές ΕΔΕ (αν και η κ.Γκερέκου διευκρίνισε ότι ξεκίνησαν με την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας).
Κατά τον κ.Μαρκόπουλο τα χρέη του ΕΟΤ αφορούν μόνο το τρέχον έτος και μέρος του 2008, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται υπό αμφισβήτηση.