ΣΙΝΕ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Φάρσα ταλαιπώρησε εκατοντάδες ταξιδιώτες στα Τέμπη

Άγνωστοι, με τηλεφώνημα σε αθηναϊκή εφημερίδα, έκαναν λόγο για τοποθέτηση βόμβας.

Κανονικά εκτελούνται από τις 10:45 το βράδυ τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ, στη διαδρομή μεταξύ Λάρισας και Κατερίνης, τα οποία είχαν διακοπεί το απόγευμα, εξαιτίας τηλεφωνήματος αγνώστου για την τοποθέτηση βόμβας σε τούνελ κοντά στα Τέμπη.
Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων, μαζί με εμπειρογνώμονες του ΟΣΕ που έφτασαν στην περιοχή ερεύνησαν τα τούνελ και δεν διαπίστωσαν τίποτε το ύποπτο και όπως αποδείχθηκε τελικά το τηλεφώνημα ήταν μια κακόγουστη βόμβα που ταλαιπώρησε αφάνταστα εκατοντάδες επιβάτες του ΟΣΕ, σημειώνοντας παράλληλα σοβαρά προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων του Οργανισμού.
Tαλαιπωρία επιβατών
Στο μεταξύ όμως, ταλαιπωρήθηκαν οι εκατοντάδες επιβάτες των έξι συνολικά αμαξοστοιχιών (5 επιβατηγών και μίας εμπορικής) οι οποίες κινούνταν στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Οι αμαξοστοιχίες ακινητοποιήθηκαν αμέσως μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα (που έγινε στις 6.45) και σε όλο το διάστημα μέχρι τις 10.30 το βράδυ που ολοκληρώθηκε η έρευνα, οι επιβάτες περίμεναν εντός των βαγονιών.
Στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ο άγνωστος υποστήριξε ότι θα ανατιναχθεί το σιδηροδρομικό τούνελ στα Τέμπη στις 7.42. Αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εισήλθαν στη σήραγγα λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, καθώς ο σχετικός κανονισμός προβλέπει την πάροδο εύλογου χρόνου, προκειμένου οι ειδικοί να ερευνήσουν την κατάσταση.
Πέντε άτομα της ειδικής ομάδας εξουδετέρωσης βομβών με σκυλιά, εισήλθαν στη σήραγγα την οποία ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή. Επί τόπου είχαν φτάσει και δυνάμεις της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ ενώ παρόντες ήταν και ο επιθεωρητής Αστυνομίας Θεσσαλίας Γ. Καμαρινόπουλος, καθώς και αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Π. Νάνης. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, τα ακινητοποιημένα τρένα συνέχισαν τα δρομολόγια τους.
Λόγω του προειδοποιητικού τηλεφωνήματος ακινητοποιήθηκαν:
- Η αμαξοστοιχία «502», που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη με 7 βαγόνια και στάθμευσε στη Λάρισα.
- Ο προαστιακός «2597» που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λάρισα, ακινητοποιήθηκε στη Ραψάνη.
- Η αμαξοστοιχία «8591» που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Καλαμπάκα, ακινητοποιήθηκε στους Νέους Πόρους.
Στο Λιτόχωρο ακινητοποιήθηκαν 3 αμαξοστοιχίες:
- Η «57» που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα
- Ο προαστιακός «3591» που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λάρισα και
- Η «23505» εμπορική αμαξοστοιχία.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις