ΣΙΝΕ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΩΝΑΚΙΩΝ "ΠΟΝΤΟΣ"

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων «Πόντος»
με μεγάλη επιτυχία. Το έθιμο των Μωμόγερων ξεκίνησε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και το βράδυ μοιράστηκαν δώρα στα παιδάκια του χωριού από τον Άγιο Βασίλη στην αίθουσα του Συλλόγου. Όμως λόγω ενός δυσάρεστου γεγονότος η αναβίωση του εθίμου των Μωμόγερων δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και μεταφέρθηκε την ημέρα των Φώτων, όπου συνεχίστηκε με πολύ κέφι, τραγούδι, χορό και πλήθος κόσμου από όλη την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, να ακολουθεί και να συμμετέχει με την ζωντάνια του στο λαϊκό αυτό δρώμενο του δρόμου.


 Επίσης ο Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων προσκαλέστηκε στη «Γιορτή του Μώμου» από τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» και παρουσίασε το..... έθιμο των Μωμόγερων στους κατοίκους της Κομοτηνής, στις 2 Ιανουαρίου 2010 στον οικισμό των Ποντίων, μαζί με τα «Μεϊμούνια» της Αργυρούπολης. Το έθιμο παρουσιάστηκε και στην πλατεία της Κομοτηνής καθώς και στο κέντρο «Βράχος», στα πλαίσια του Πρωτοχρονιάτικου χορού του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ροδόπης.

Η επόμενη παρουσίαση των Μωμόγερων θα είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης στα πλαίσια των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου, στις 6 Φεβρουαρίου 2010.

Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, το Δωδεκαήμερο των γιορτών.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις