ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Με αφορμή τη συνέντευξη του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γεώργιου Νούτσου σχετικά με το πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :
Τρία χρόνια  δεν διαμαρτυρήθηκε για έλλειμμα χρηματοδότησης και με την αλλαγή κυβέρνησης βρήκε ευκαιρία να κάνει αντιπολίτευση στη σημερινή κυβέρνηση, ανασύροντας όλες τις υπαρκτές χρονίζουσες αδυναμίες της αυτοδιοίκησης. Αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας , κάνοντας αυτή την αναφορά λες και είναι κάτι φυσιολογικό. Ο ίδιος με την στήριξη που παρείχε στην προηγούμενη κυβέρνηση δεν έχει ευθύνες γι΄ αυτό;

Αναφέρθηκε υποτιμητικά στη σημερινή κυβέρνηση με εκφράσεις όπως «η κυβέρνηση κόπτεται  ότι ενδιαφέρεται για την αυτοδιοίκηση».
Του υπενθυμίζουμε και κάνουμε γνωστό στους Γρεβενιώτες ότι το πρόγραμμα  Καλλικράτης  αποτελεί την ωρίμανση μιας πολυετούς προσπάθειας του ίδιου του κόσμου και των θεσμικών φορέων, της ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ , που μόνο αυτή η κυβέρνηση τολμά να προωθήσει,μη υπολογίζοντας κόστος πολιτικό, παλαιές νοοτροπίες και ξεβολέματα , παλεύοντας να επιλύσει όποια  προβλήματα δημιουργούνται με γνώμονα μόνο την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Επίσης αναφέρθηκε για έλλειμμα αξιοπιστίας της σημερινής κυβέρνησης. Η αξιοπιστία  όμως κρίνεται από την καθημερινή πρακτική και η σημερινή κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα  γραφής όπως: Οι καθαρές σχέσεις εργασίας, χωρίς συμβάσεις που απαξιώνουν προσωπικότητες, καθιερώνοντας ΑΣΕΠ παντού. Οικονομική διαφάνεια  με την ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων. Υπουργικά συμβούλια  μπροστά στον πολίτη με τη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη. Τήρηση όλων των δεσμεύσεων για στήριξη των μεσαίων και αδυνάτων με πολιτικές που αναδεικνύονται μέρα με τη μέρα , συγκρουσιακές πολιτικές , γιατί θίγουν συμφέροντα , συντεχνιακές λογικές  έχουν όμως τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
Η νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επιχειρεί την μεγαλύτερη αλλαγή στη χώρα, επιχειρεί τη ριζική αλλαγή  λειτουργίας του κράτους από ένα κράτος συγκεντρωτικό σ’ένα αποκεντρωμένο επιτελικό κράτος με επίκεντρο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη. Επιχειρεί να βάλει κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, του κράτους της αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων  με πλαίσιο οικονομικής λειτουργίας, που διασφαλίζει το κάθε ευρώ του πολίτη. Επιχειρεί κάθε τόπος να αποφασίζει μόνος του για την αναπτυξιακή του πορεία, να βάζει προτεραιότητες , να τις παλεύει και να πετυχαίνει. 
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις