ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ



ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 05/95

ΕΔΡΑ : ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 4 – ΤΚ 511 00

ΤΗΛ. & FAX: 2462085447

Email : eayngrev@yahoo.gr
Γρεβενά 10 Ιανουαρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ. : 405/3/2-ζ΄
Το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών, το οποίο εκτός από την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, επέφερε και την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κυριότερο οδικό άξονα της Χώρας, άγνωστο μέχρι πότε, ανέδειξε και πληθώρα άλλων προβλημάτων που αφορούν τον γενικότερο σχεδιασμό αντιμετώπισης καταστροφών και ύπαρξης ικανών εναλλακτικών λύσεων, προς εξυπηρέτηση των ...πολιτών. 

Σε τοπικό επίπεδο παρατηρείται ραγδαία αύξηση της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων αλλά και βαρέων φορτηγών, τόσο στην Εγνατία Οδό, όσο και στην Ε.Ο. Γρεβενών – Τρικάλων η οποία φέρει και το κυριότερο βάρος της κίνησης των οχημάτων.  
Η συγκεκριμένη ορεινή οδός, έχει κατασκευαστεί εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα και η εν γένει υποδομή της (σήμανση, φωτισμός, ποιότητα και διαστάσεις οδοστρώματος κλπ. ), είναι ανεπαρκέστατη για να ανταποκριθεί στις παρούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Κατόπιν τούτων η Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών κλήθηκε να συμβάλει με το υπάρχον προσωπικό της στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αναλαμβάνοντας τον κυριότερο ρόλο της διαχείρισης, επίβλεψης και ελέγχου της αυξημένης κυκλοφορίας στις προαναφερθείσες οδούς. 

Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό και να επιτευχθεί ο κύριος στόχος της αποστολής μας, που δεν είναι άλλος από την ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας, απαιτείται και ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών και οχημάτων που διατίθενται καθημερινά σε Υπηρεσία στους παραπάνω οδικούς άξονες. 
Όμως οι μόνον είκοσι (20) αστυνομικοί (;;;) που υπηρετούν στο Τμήμα Τροχαίας Γρεβενών, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα κατακόρυφα αυξημένα καθήκοντα τους επί μακρό χρονικό διάστημα και μάλιστα σε τέτοιους εξαντλητικούς ρυθμούς, λαμβανομένου υπόψη του πλεονεκτήματος ότι διανύουμε έναν εντελώς ήπιο χειμώνα, κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί. 
Ως συνδικαλιστικό όργανο, εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχουμε υποβάλει συνεχόμενα υπομνήματα προς όλες τις βαθμίδες της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών, προτείνοντας ταυτόχρονα τεκμηριωμένες προτάσεις για τη λύση τους.  
Εάν λοιπόν είχε αυξηθεί, όπως έχουμε συνεχόμενα ζητήσει, η οργανική δύναμη των Υπηρεσιών που ανταποκρίνεται σε κοινωνικοοικονομικά δεδομένα της δεκαετίας του 1980 και εάν είχε αναβαθμιστεί ο ανενεργός Αστυνομικός Σταθμός Αγίων Θεοδώρων Γρεβενών , σε Αστυνομικό Τμήμα μεικτής αρμοδιότητας πλήρως επανδρωμένο με καθήκοντα αστυνόμευσης τόσο του ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ , όσο και της Ε.Ο. ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ, σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα και το όλο ζήτημα θα αντιμετωπίζονταν πολύ πιο ομαλά. 
Επίσης εάν είχε ιδρυθεί και το ανάλογο ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ στην περιοχή των Γρεβενών, λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής θέσης που κατέχει ο Νομός σε σχέση με την επικείμενη διακλάδωση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ με τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65), το αίσθημα οδικής ασφάλειας των χιλιάδων Ελλήνων και ξένων πολιτών που διέρχονται από την περιοχή, θα είχε εμπεδωθεί στο μέγιστο. 
Δυστυχώς όμως, τίποτε από τα παραπάνω δεν υλοποιήθηκε, ούτε γνωρίζουμε να έχει δρομολογηθεί, με αποτέλεσμα να τρέχουμε για μια ακόμη φορά ασθμαίνοντας πίσω από τις εξελίξεις. 
Το να επιχειρείται λοιπόν, να αντιμετωπισθεί το θέμα της ασφάλειας της δεύτερης εναλλακτικής οδικής διαδρομής που ενώνει το βόρειο με το νότιο τμήμα της Χώρας, κάνοντας χρήση προσωρινών ημίμετρων, με πρόσκαιρες μετακινήσεις συναδέλφων και αποδυνάμωση άλλων αστυνομικών Υπηρεσιών σε βάρος των δράσεων τους, φυσικά και δεν αποτελεί εικόνα και αντίληψη ενός σύγχρονου, οργανωμένου Ευρωπαϊκού Κράτους. 
Για τον λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε για μια ακόμη φορά τη νέα Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, να δώσει άμεσα τις λύσεις που απαιτούνται, εξαλείφοντας μιας δια παντός τα χρόνια προβλήματα ουσιαστικής αστυνόμευσης της περιοχής, αλλά και τις ίδιες τις Αρχές του τόπου, να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν επ’ αυτών, δίνοντας το στίγμα της σοβαρότητας της κατάστασης .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις