ΣΙΝΕ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Κύκλωμα τελωνειακών με τεράστια κέρδη

Μαφιόζικες μεθόδους χρησιμοποιούσαν δύο ομάδες τελωνειακών στα Τελωνεία Κακαβιάς και Μέρτζανης Ιωαννίνων, οι οποίοι άφηναν έναντι αμοιβής να περάσουν παράνομα χιλιάδες φορτηγά, χωρίς να καταβάλλουν δασμούς στο ελληνικό κράτος.
Μάλιστα οι τελωνειακοί είχαν συστήσει κοινά ταμεία σε κάθε ένα από τα δύο Τελωνεία, τα οποία λειτουργούσαν ως κουμπαράδες για τα «μπαξίσια» και τις «μίζες».
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και όπως διαπιστώθηκε η σπείρα των Τελωνείων είχε επιτρέψει να περάσουν συνολικά 16.594 δρομολόγια, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι δασμοί.
Αναλυτικά από το Τελωνείο της Κακαβιάς έγιναν 11.814 μη καταγεγραμμένες διελεύσεις φορτηγών, από τις 27 Αυγούστου του 2008 μέχρι τις 13 Ιανουαρίου του 2010, ενώ από το Τελωνείο της Μέρτζανης πέρασαν 4.780 παράνομα φορτία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Με τη μέθοδο αυτή, οι επίορκοι τελωνειακοί, ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με τεράστια ποσά, μέρος των οποίων κατέληγε στα δικά τους …κοινά ταμεία.
Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για απιστία στην υπηρεσία, κατάχρηση εξουσίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις