ΣΙΝΕ

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Κατάσχεση 1 εκατ. λαθραίων τσιγάρων στον Θερμαϊκό

Φορτηγό πλοίο, με σημαία Ουκρανίας, το οποίο μετέφερε 1 εκατ. πακέτα λαθραία τσιγάρα, εντοπίστηκε στις 3 τα ξημερώματα στο Θερμαϊκό Κόλπο, με αποτέλεσμα τόσο αυτό όσο και το φορτίο του να κατασχεθούν από τις αρμόδιες αρχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι διωκτικές αρχές εντόπισαν το πλοίο με την ονομασία "SVESA" στη θαλάσσια περιοχή Χαλάστρα Καλοχωρίου του Θερμαϊκού Κόλπου και μάλιστα «τη στιγμή που επιχειρήθηκε να... εξαχθεί το λαθραίο φορτίο τσιγάρων».
Το πλοίο με πλήρωμα επτά αλλοδαπούς ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε συνοδευόμενο από πλωτό του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου κατέπλευσε στις 05:00.
Σύμφωνα με έγγραφα φορτωτικών που βρέθηκαν, το "SVESA" μετέφερε 2.024 κιβώτια (Master cases) που περιέχουν περίπου 1.00.000 πακέτα τσιγάρων.
Για το περιστατικό, ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη των ναυτικών και το σχηματισμό δικογραφίας από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Το πλοίο, όπως και το παράνομο φορτίο κατασχέθηκαν αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=150214

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις