ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Χιλιάδες ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Αττικής μετά τα επεισόδια

Απαισιόδοξα μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα ανακοίνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής καθώς από την ημέρα των τραγικών γεγονότων στις 5 Μαΐου έχουν καταγραφεί περίπου 17.000 ακυρώσεις κρατήσεων.
Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία 68 ξενοδοχείων σε σύνολο 450 ξενοδοχείων της Αττικής προκύπτουν 19.696 ακυρωμένες νύχτες.
Οπως σημειώνει η Ένωση, η τάση για ακυρώσεις συνεχίζεται αυξητική και αφορά μεμονωμένες κρατήσεις, γκρουπ, συνέδρια και κάθε είδους εκδήλωση.
Το πλέον ανησυχητικό, σημειώνει η Ένωση, είναι ότι έχει παγώσει ο ...ρυθμός νέων κρατήσεων, ενώ διανύουμε το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου που είναι παραδοσιακά το καλύτερο για την Αττική. Επιπλέον, διαφαίνεται και μία σημαντική μείωση των νέων κρατήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία οφείλεται στο «μούδιασμα» των ξένων αγορών όσο η κατάσταση στη χώρα μας εμφανίζεται ρευστή και αβέβαιη.
Οι ξενοδόχοι της Αθήνας επισημαίνουν ακόμη ότι η παρούσα κατάσταση είναι αποτέλεσμα της εικόνας που λαμβάνουν οι πολίτες του κόσμου για την Αθήνα, μιας πόλης που όπως παρουσιάζεται δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των επισκεπτών της, κάτι που είναι παντελώς αναληθές.
Η αναστροφή αυτής της εικόνας, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ., δεν θα είναι εφικτή, σημειώνει με έμφαση η ΕΞΑ-Α όσο εκκρεμούν οι γνωστές οικονομικές οφειλές προς τα ξένα δίκτυα -που διαμορφώνουν τη διεθνή κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις