ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Πορτογαλία-Βραζιλία 0-0

Πολλοί περίμεναν το ισόπαλο αποτέλεσμα στο Ντέρμπαν ανάμεσα στην Βραζιλία και την Πορτογαλία μια και «βόλευε» αμφότερες χαρίζοντας στη «σελεσάο» την πρωτιά στον 7ο όμιλο και στους Ιβηρες την πρόκριση στην επόμενη φάση. Βέβαια η σημερινή «λευκή» ισοπαλία δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης μια και οι δύο αντίπαλοι αναμετρήθηκαν εκτός από το ποδόσφαιρο και στη.... δύναμη!
Μόνο στο πρώτο ημίχρονο ο Μεξικανός διαιτητής Αρτσούνια χρειάστηκε να δείξει 7 φορές την κίτρινη κάρτα τέσσερις στους Πορτογάλους και τρεις στους Βραζιλιάνους, ωστόσο αμφότερες κατάφεραν να τελειώσουν το ματς χωρίς... απώλειες στο δυναμικό τους. Απόδειξη και του θεάματος που προέκυψε στο κατάμεστο γήπεδο του Ντέρμπαν με τους φιλάθλους σίγουρα να περιμένουν περισσότερα από τη Βραζιλία και τη... Βραζιλία της Ευρώπης!

Ο Ντούνγκα προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο βασικό του σχήμα, έναντι των τεσσάρων που πραγματοποίησε ο Κάρλος Κεϊρός. Η «σελεσάο» ξεκίνησε καλύτερα, κατείχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της και απείλησε με το σουτ του Αλβες. Με την πάροδο του χρόνου ανέβαινε η Πορτογαλία που είχε σε καλή ημέρα τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον σταρ της Ρεάλ τελικά ν' αναδεικνύεται και MVP της αναμέτρησης και άγγιξε το προβάδισμα με τον Τιάγκο.

Ισως αν ο Μεξικανός διαιτητής έπραττε όπως έπρεπε στο χέρι του Ζουάν κάπου στο κέντρο του γηπέδου στο 25', αποβάλλοντας δηλαδή τον αμυντικό της Βραζιλίας, τότε να είχαμε διαφορετική εξέλιξη στην αναμέτρηση. Ο έμπειρος αμυντικός απλά «κιτρινίστηκε», ενώ η μεγάλη ευκαιρία για τους Βραζιλιάνους χάθηκε με τον Νιλμάρ με τον Εντουάρντο και το δοκάρι να τον σταματούν.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε ακόμη περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο με τον MVP του αγώνα να επιχειρεί με «στημένα» ν' απειλήσει και τον Ραούλ Μεϊρέλες στο 60' να χάνει ανεπανάληπτο τετ α τετ. Οι Βραζιλιάνοι έπαιζαν πλέον για να κρατήσουν το βαθμό της πρωτιάς, ενώ και οι Ιβηρες δεν έδειχναν διατεθειμένοι να ρισκάρουν περισσότερο, μια και η ισοπαλία τους έστελνε στους «16».

Διαιτητής: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)
Κίτρινες: Πέπε, Ντούντα, Τιάγκο, Κοεντράο - Ζουάν, Λουϊς Φαμπιάνο, Φελίπε Μέλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Μπρούνο Αλβες, Καρβάλιο, Πέπε (64΄ Πέντρο Μέντες), Κοεντράο, Ρικάρντο Κόστα, Μεϊρέλες (84΄ Βελόσο), Τιάγκο, Ρονάλντο, Ντούντα (54΄ Σιμάο), Ντάνι.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Φελίπε Μέλο (44΄ Ζοσούε), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ντάνι Αλβες, Νίλμαρ, Ζούλιο Μπαπτίστα (82΄ Ραμίρες), Λουϊς Φαμπιάνο (85΄ Γκάφιτε).


1' / Το πρώτο κόρνερ στο ματς είναι για τη Βραζιλία και το κέρδισε ο Ντάνι Άλβες.

6' / Ο Ντάνι Άλβες πιάνει ένα σουτ πλάγια έξω απ' την περιοχή και στέλνει την μπάλα να φύγει λίγο έξω απ' την εστία του Εντουάρντο.

15' / Σέντρα του Κοεντράο από αριστερά, ο Ζούλιο Σέζαρ διώχνει την μπάλα.

16' / Κίτρινη κάρτα στον Λουίς Φαμπιάνο (Βραζιλία) για αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Πέπε.

18' / Σουτ του Τιάγκο εκτός περιοχής στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

25' / Κίτρινη κάρτα στον Ζουάν (Βραζιλία), επειδή ανέκοψε την αντεπίθεση των Πορτογάλων σταματώντας την μπάλα με το χέρι. Κίτρινη και για τον Ντούντα (Πορτογαλία), που υπέδειξε στον διαιτητή να δείξει κόκκινη στον Ζουάν.

30' / Ο Νιλμάρ σουτάρει από πλεονεκτική θέση, ο Εντουάρντο απομακρύνει και η μπάλα σταματάει στο δοκάρι.

31' / Κίτρινη κάρτα στον Τιάγκο (Πορτογαλία), που εκβίασε πέναλτι.

39' / Μετά τη σέντρα του Μαϊκόν, ο Λουίς Φαμπιάνο πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα «έγλειψε» το δοκάρι και πέρασε άουτ.

40' / Κίτρινη κάρτα στον Πέπε (Πορτογαλία) για φάουλ πάνω στον Φελίπε Μέλο.

43' / Κίτρινη κάρτα στον Φελίπε Μέλο (Βραζιλία).

44' / Αλλαγή για τη Βραζιλία. Ο Ζοσουέ αντικαθιστά τον Φελίπε Μέλο.

45' / Κίτρινη κάρτα στον Κοεντράο (Πορτογαλία).

45' / Ένα λεπτό θα είναι η καθυστέρηση στο α' μέρος.

17.46 Λήξη ημιχρόνου. Πορτογαλία-Βραζιλία 0-0.

18.02 Έναρξη β' μέρους.

47' / O Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται μέσα στην περιοχή της Βραζιλίας, αλλά την κατάλληλη στιγμή τον κόβει ο Λούσιο διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

54' / Αλλαγή για την Πορτογαλία. Ο Σιμάο αντικαθιστά τον Ντούντα.

58' / Σουτ του Σιμάο, μπλοκάρει ο Ζούλιο Σέζαρ.

60' / Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με όμορφη ενέργεια βγάζει τον Μεϊρέλες μόνο του απέναντι στον Ζούλιο Σέζαρ, αλλά το πλασέ του φεύγει άουτ.

64' / Αλλαγή για την Πορτογαλία. Ο Μέντες αντικαθιστά τον Πέπε.

70' / Έχει πέσει κατακόρυφα ο ρυθμός στο ματς, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως «βολεύονται» απ' το «Χ».

82' / Αλλαγή για τη Βραζιλία. Ο Ραμίρες αντικαθιστά τον Μπαπτίστα.

84' / Αλλαγή για την Πορτογαλία. Ο Βελόζο αντικαθιστά τον Μεϊρέλες.

85' / Αλλαγή για τη Βραζιλία. Ο Γκραφίτε αντικαθιστά τον Λουίς Φαμπιάνο.

90' / Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90'+1' / Ο Ραμίρες πιάνει ένα σουτ που φαίνεται πως κατευθύνεται άουτ, η μπάλα κοντράρει στον Μπρούνο Άλβες και πηγαίνει προς την εστία του Εντουάρντο, αλλά ο τελευταίος με υπερένταση διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
18.52 Λήξη αγώνα. Πορτογαλία-Βραζιλία 0-0.
sportnooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις