ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Γκάνα-Γερμανία 0-1

Στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου και στην... αγκαλιά της Αγγλίας έφερε τη Γερμανία η νίκη επί της Γκάνας με 1-0 στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ. Τα «πάντσερ», που έπαιξαν με τη φωτιά μετά την απρόσμενη ήττα τους από την Σερβία, τελικά με ένα γκολ του Οζίλ στο 60' επικράτησαν για την 3η αγωνιστική του γκρουπ των Αφρικανών, οι οποίοι χάρη στην Αυστραλία, πέρασαν κι αυτοί στους «16» ως.... δεύτεροι και θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ στις 26/6. Το μεγάλο ματς της Γερμανίας με την Αγγλία θα γίνει στις 27/6.
Από το πρώτο του μόλις λεπτό ο αγώνας είχε γράψει ιστορία, καθώς για πρώτη φορά σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, δύο αδέλφια, ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ για την Γκάνα και ο Τζερόμ Μπόατενγκ για την Γερμανία, τέθηκαν αντιμέτωποι. Τα «πάντσερ» ήξεραν ότι μπορεί να μην τους φτάσει η ισοπαλία, σε αντίθεση με την Γκάνα, κι έτσι ήταν η ομάδα που ξεκίνησε επιθετικά τον αγώνα. Η πρώτη σημαντική απειλή ήρθε στο 25' όταν ο Οζίλ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κίνγκσον, σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (26') ήρθε η σειρά της Γκάνας να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν ο Γκιάν έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Λαμ έδιωξε με υπερένταση πάνω στη γραμμή της εστίας του Νόιερ.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο, με την Γερμανία να προσπαθεί να πατήσει περιοχή, αλλά να μην το καταφέρνει. Τελικά η λύση ήρθε από... μακριά. Ο Μεσούτ Οζίλ, που στο πρώτο μέρος είχε χάσει το άχαστο, αυτή τη φορά άνοιξε το σκορ με ένα σουτ έξω από την περιοχή στο 60', βάζοντας «φωτιά» στην Γκάνα που φοβάταν γκολ της Σερβίας στο άλλο παιχνίδι. Οι Αφρικανοί πίεσαν και πλησίασαν δύο φορές κοντά στην ισοφάριση, πρώτα  στο 62', με κεφαλιά του Αγιού από κοντά, η οποία κόπηκε σε κόρνερ και άλλη μία στο 66', όταν ο ίδιος παίκτης σούταρε από το ύψος του πέναλτι όμως ο Λαμ με δυναμική προβολή έσωσε ξανά την ομάδα του.

Λίγα λεπτά αργότερα, η λύση ήρθε από την... Αυστραλία που πέτυχε δεύτερο γκολ επί της Σερβίας και καθησύχασε τους παίκτες του Μίλοβαν Ράγεβατς αφού πλέον, οι δύο αντίπαλοι του «Σόκερ Σίτι» περνούσαν χέρι-χέρι στην επόμενη φάση με τους ηττημένους, μάλιστα, να είναι ίσως και περισσότερο ευχαριστημένοι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Σιμόν (Βραζιλία)


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αγιού - Μίλερ

ΓΚΑΝΑ (Μίλοβαν Ράγεβατς): Κίνγκσον, Πέιντσιλ, Τζόναθαν Μενσά, Τζον Μενσά, Σαρπέι, Ανάν, Κ.Πρ. Μποάτενγκ, Αγιού (90' Αντίγια), Ταγκόε (64' Μουντάρι), Ασαμόα, Γκιάν (82' Αμόα).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεζακερ, Τζ. Μπόατενγκ (73' Γιάνσεν), Μίλερ (67' Τροχόφσκι), Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ (81' Κρόος), Οζίλ, Ποντόλσκι, Κακάου.



Λεπτό προς λεπτό

1΄ Πρώτο σφύριγμα από τον Βραζιλιάνο διαιτητή. Λευκές εμφανίσεις για την Γκάνα, μαύρα για τη Γερμανία.

3΄ Αδύναμο σουτ του Κακάου, μπλοκάρει με άνεση ο Κίνγκσον.

7΄ Η Γερμανία κερδίζει κόρνερ μετά από κόντρα στο δυνατό σουτ του Ποντόλσκι.

10΄ Σέντρα του Ποντόλσκι, κακή απόκρουση του Τζόναθαν, ο Κίνγκσον σώζει την ομάδα του από το αυτογκόλ.

14΄ Ο Γκίαν βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Σβλαιστάιγκερ κόντραρε τελευταία στιγμή την μπάλα πριν δημιουργηθεί κίνδυνος για τον Νόιερ.

20΄ Στο 0-0 οι δύο αναμετρήσεις. Γκάνα και Γερμανία στον επόμενο γύρο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

25΄ Τεράστια ευκαιρία για την Γερμανία. Με καταπληκτική κάθετη μπαλιά ο Κακάου έβγαλε τον Οζίλ απέναντι από τον Κίνγκσον αλλά ο πορτιέρο της Γκάνα έσωσε την ομάδα του.

26΄ Κόρνερ για την Γκάνα, κεφαλιά του Γκίαν, στην γραμμή διλωχνει ο Φίλιπ Λαμ.

30΄ Σουτ του Κακάου και πάλι θα σώσει ο Κίνγκσον.

40΄ Ο Αγέου δέχεται την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Κακάου.

43΄ Κίτρινη κάρτα στον Μίλερ.

45΄ Κεφαλιά του Ταγκόε, η μπάλα άουτ.

45+1΄ Τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο. Στο 0-0 και τα δύο παιχνίδια του ομίλου. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πρώτη η Γκάνα και δεύτερη η Γερμανία.

46΄ Πρώτο σφύριγμα για το δεύτερο ημίχρονο, καμία αλλαγή για τις δύο ομάδες.

50΄ Ο Νόιερ σώζεει ενυπωσιακά την ομάδα του μετά από προσπάθεια του Ασαμόα.

61΄ ΓΚΟΟΟΟΛ!!! Η Γερμανία ανοίγει το σκορ με εκπληκτικό σουτ του Οζίλ έξω από την περιοχή. Η μπάλα καρφώθηκε στο «γάμα» της εστίας του Κίνγκσον. Πρώτη πλέον η Γερμανία, δεύτερη η Γκάνα.

64΄ Πρώτη αλλαγή για την Γκάνα, ο Μουντάρι στη θέση του Ταγκόε.

67΄ Ο Τροχόφσκι στη θέση του Μίλερ.

73΄ Δεύτερη αλλαγή για την Γερμανία, ο Γιάνσεν στη θέση του Μπόατενγκ.

81΄ Τελευταία αλλαγή για την Γερμανία, ο Κρός στη θέση του Σβαϊστάιγκερ.

82΄ Ο Αμόα στη θέση του Γκίαν.

92΄ Ο Αντίγια στη θέση του Αγιέου.

93΄ Σφυρίζει για τελευταία φορά ο Σιμόν. ΟΙ δύο ομάδες συνεχίζουν στους «16». Σαν πρώτη η Γερμανία, σαν δεύτερη η Γκάνα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις